Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Manor dostal výjimku

Manor dostal výjimku

Zítra se zúčastní závodu.

Oba vozy Manoru zítra vystartují do Velké ceny Malajsie, a to i přesto, že ani jeden z jezdců nesplnil 107% kvalifikační limit.

Aby se jezdec kvalifikoval do závodu, musí zajet čas, který se vejde do 107 % nejlepšího času první části kvalifikace (Q1). Dnes byla tato hranice stanovena Lewisem Hamiltonem na 1:46.217, ale Roberto Merhi dosáhl pouze na čas 1:46.677, tedy o téměř půl sekundy pomalejší. Ve voze Willa Stevense se během ranního tréninku objevil problém s palivovým systémem a kvalifikaci se vůbec nezúčastnil. Přesto jim stevardi udělili výjimku.

Zavážit přitom mohl fakt, že mercedesy zajezdily v Q1 mnohem lepší časy než zbytek pole. Kdyby se 107 procent počítalo z času Sebastiana Vettela, který skončil v Q1 třetí, hodnota výsledného času by stoupla na 1:46.8 sekundy a Merhi by se s odřenýma ušima kvalifikoval.

"Will během tří tréninků ukázal, že vůz má poměrně slušnou rychlost, zatímco já jsem ve třetím tréninku dostal smyk (během simulace kvalifikačního stintu), stejně jako včera, takže jsem nebyl schopen konzistentní jízdy, jakou jsem chtěl dát svému týmu," řekl po skončení kvalifikace Merhi, pro kterého to bude první velká cena v kariéře.

Upravené loňské vozy Manoru tedy zítra čeká velký zátěžový test - pokusí se vydržet až do cíle. Tato zpráva možná potěšila také osazenstvo McLarenu, jejich jezdci zítra nebudou jezdit úplně poslední.