Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mick Schumacher testoval vůz F4

Mick Schumacher testoval vůz F4

Kehm varuje před přehnanými očekáváními.

Manažerka Michaela Schumachera prosí veřejnost, aby na syna sedminásobného mistra světa nekladla přehnaná očekávání. Mick Schumacher v těchto dnech začal s přípravou na závodění v ADAC Formula 4, kam přestupuje z motokár. 16letého mladíka tedy čeká první rok v monopostech a bude se muset hodně učit.

"Lidé by neměli mít přehnaná očekávání. Bude to Mickův první rok v monopostu, potřebuje se seznámit s novými věcmi a sbírat zkušenosti, protože mezi motokárami a monoposty je velký rozdíl," řekla Sabine Kehm.

"Dejte mu čas, nepřehánějte to s očekáváními a nechte ho postupovat krok za krokem. Je samozřejmé, že se bude snažit a dá do toho všechno, ale zároveň se musí hodně učit. Ještě je jen na začátku."

Ve středu se Mick Schumacher zúčastnil předsezónního testu a ve třech oddělených částech skončil s osmým, pátým a dvanáctým nejrychlejším časem z 33 zúčastněných jezdců. První podnik sezony má německá F4 naplánovaný na 25. a 26. dubna na trati v Oscherslebenu a mladý Schumacher do něj nastoupí v barvách nizozemského týmu Van Amersfoort Racing.

Do druhého vozu tohoto týmu se posadí Harrison Newey, syn Adriana Neweyho, designérské hvězdy F1. Ten se však soustředí na britskou BRDC F4 a nezúčastní se minimálně dvou závodů německé série.