Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo pravděpodobně přišel o třetí motor

Ricciardo pravděpodobně přišel o třetí motor

Selhal 200 metrů před cílovou čarou.

Christian Horner potvrdil, že motor Daniela Ricciarda je s nejvyšší pravděpodobností zcela nepoužitelný a přinejlepším ještě poslouží jako konferenční stolek.

Ricciardův motor Red Bullu nepříjemně zdramatizoval závod, explodoval a začal hořet na konci posledního kola závodu. Pokud je to pravda, tak Ricciardo během prvních čtyř velkých cen sezony přišel o tři spalovací motory, každý jezdec přitom může použít pouze čtyři za sezónu. Po nasazení každého dalšího motoru bude Ricciardův vůz na startu nejbližšího závodu penalizován odsunem o 10 pozic dozadu.

"Organizátoři spustili ohňostroje a motor pocítil potřebu přidat se k nim!" poznamenal šéf Red Bull Racingu. "Celkem efektní způsob, jak ukončit závod. Selhal 200 metrů před šachovnicovou vlajkou, ale vůz ještě měl dostatek hybné síly k projetí přes cílovou čáru. Myslím, že z toho motoru bude konferenční stolek."

Ricciardo dodal: "Hned po výjezdu ze zatáčky se z něj vyvalil kouř. Uvidíme, jak těžké poškození utrpěl. Nevypadá to s ním dobře, ale alespoň se dostal přes cílovou čáru a završil mou osamělou jízdu na šesté pozici. Víc jsme dnes získat nemohli."

Red Bull potěšilo alespoň to, že RB11 bylo v rukou Daniela Ricciarda čtvrtým nejrychlejším vozem za Mercedesem, Ferrari a Williamsem. V Milton Keynes se podařilo odstranit několik problémů vozu, a to prý museli v Bahrajnu sáhnout po zásadních kompromisech ve prospěch rychlosti na rovinkách.

"Nepochybně jsme se dokázali zlepšit, toto je asi náš dosud nejlepší víkend této sezóny,“ řekl Horner. „Problémem bylo, že jsme museli udělat kompromisy v nastavení a dostali se mimo našeho optimálního okna. Když vám chybí rychlost na rovinkách, začnete ubírat odpor generován křídly, ale přijdete o přítlak a začnete mít problém se zahříváním pneumatik. Nemůžeme vůz používat tak, jak bychom chtěli, ale přesto jsme se výrazně zlepšili."

Renault chce využít čas do Velké ceny Španělska k odstranění problémů se spolehlivostí, až potom se opět zaměří na získávání koňských sil. VC Bahrajnu kromě Ricciarda nedokončil ani Max Verstappen, kterého zastavila porucha elektroniky pohonné jednotky. Důvod odstoupení Carlose Sainze bude ještě muset Toro Rosso prozkoumat.