Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

RB11 je definitivně Neweyho posledním výtvorem

RB11 je definitivně Neweyho posledním výtvorem

Legendární designér pomalu ustupuje do ústraní.

RB12 bude po mnoha letech prvním vozem Red Bullu, které neponese podpis Adriana Neweyho. Legendární britský designér oznámil svůj úmysl stáhnout se do ústraní již loni v létě, ale nadále vedl přípravu RB11. Pravidelně ho vídáme i na boxové zídce Red Bull Racingu, což se však pomalu začne měnit. V Milton Keynes se již rozbíhá projekt vozu pro sezonu 2016, Newey přešel do role poradce a s týmem už není v kontaktu každý den.

Newey si asi představoval jiné rozloučení, ne s vozem jezdícím ve středu pole. To se však ještě může do konce sezony změnit. Jakmile bude v pořádku motor Renault, bude moci i RB11 ukázat svůj skutečný potenciál.

"Jistě ho musíme zlepšit, ale nyní musíme dělat kompromisy v nastavení. Nejsme tam, kde bychom chtěli být, ale je to plnohodnotný Adrianův vůz," potvrdil Christian Horner. "Už udělal krok do pozadí, ale o RB11 pečuje stejně jako o předchozí vozy. Změna přijde až s RB12. Už ho nemáme vždy na blízku, ale byl s námi v Bahrajnu a nadále radí našemu technickému týmu."

Všechny špičkové týmy přivezou do Španělska upravené verze svých vozů s mnoha novými díly a Red Bull Racing nebude výjimkou. Horner však ani s Neweyho pomocí nemůže doufat v zázračné zrychlení svých vozů.

"Nyní můžeme doufat jen v to, že finiš bude tak dobrý, jako byl start špatný. Ale buďme realisté. Naše problémy nejsou krátkodobého charakteru, proto ani nemohou mít okamžité řešení. Musíme zatnout zuby a vydržet dokud položíme základy lepších výsledků."