Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: Vůz Red Bullu už nemá žádnou silnou stránku

Ricciardo: Vůz Red Bullu už nemá žádnou silnou stránku

Převaha na poli aerodynamiky je pryč.

Daniel Ricciardo před závodem v Monte Carlu řekl, že vůz Red Bullu v žádné oblasti nepřevyšuje soupeře. Australan letos nemá možnost kompenzovat nižší výkon motoru Renault vyšším přítlakem a lepší rychlostí v zatáčkách, jak to dělával loni, když vyhrál 3 velké ceny.

"V žádném případě nejsme v zatáčkách nejrychlejší, takže na tom opravdu nejsme moc dobře," přiznal pilot Red Bull Racingu. "Řekl bych, že výkon motoru byl slabý i loni, ale doháněli jsme to v rychlých zatáčkách. Bohužel, teď se už ztráta nezmenšuje v žádné části okruhu. V některých oblastech jsme na tom jakž takž dobře, ale v ničem nejsme opravdu dobří."

Australan minulý týden přiznal, že jeho setrvání v Týmu červeného býka není jisté a že by chtěl maximalizovat šanci, že už příští rok dostane vítězný stroj. Přesto si však užívá roli lídra týmu, která mu zůstala po odchodu Sebastiana Vettela a příchodu málo zkušeného Daniila Kvjata.

"Samozřejmě, pokouším se vyrovnat s větší odpovědností ležící na mých bedrech. Vím, že mám více zkušeností než Daniil a že znám lidi v týmu o něco lépe, takže pokud je to v mých silách, snažím se pomoci nějakým malým procentem navíc. Ale když si to porovnám s loňskou sezónou, je to vlastně stejné. Možná je po tom roce moje komunikace s týmem o něco přirozenější. Výsledky nejsou takové, jaké bychom chtěli, ale přesto se těším z výzvy. Když naše výkony dostaneme na správnou úroveň, jistě to bude skvělý pocit."