Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Kdo bude testovat na Red Bull Ringu?

Kdo bude testovat na Red Bull Ringu?

Susie Wolff, šampion DTM i evropský mistr F3.

Zítra se začne druhý a zároveň poslední společný sezónní test vozů F1. Všechny týmy kromě Manoru zůstaly v Rakousku a připravují se na úterý a středu, během nichž budou mít příležitost otestovat nové díly. Ve vozech se opět vystřídají nováčci a zkušení jezdci.

Mercedes pošle do akce svého třetího jezdce Pascala Wehrleina, ale až poté, co si okruh vyzkouší ve voze Force Indie. Indický tým pustí do svého vozu i dalšího mladého pilota, Estebana Ocona. 18letý Francouz loni vyhrál Evropský šampionát F3, v případě potřeby by tedy mohl požádat o super-licenci a postavit se na starty velkých cen. Navíc, letos si drží třetí místo v sérii GP3.

Další mladý Francouz, Pierre Gasly, se objeví ve voze Red Bull Racingu, zatímco Toro Rosso dá příležitost Marcu Wittmannovi, úřadujícímu šampionovi DTM.

Ve voze Ferrari zítra uvidíme Antonia Fuoca, dalšího jezdce série GP3 a člena Ferrari Driver Academy. Ve středu se za volant červeného vozu posadí Esteban Gutiérrez. Nejvýše postavený člen juniorky Ferrari, Raffaele Marciello, je zároveň náhradníkem u Sauberu, proto bude jezdit v barvách švýcarského týmu.

Williams a Lotus vsadí na jistotu. Stáj z Grove dá opět příležitost Susie Wolffové a ve středu Valtterimu Bottasovi, Lotus vystřídá Romaina Grosjeana Jolyonem Palmerem.

Podle plánu McLarenu by měl zítra jezdit Fernando Alonso a ve středu junior Stoffel Vandoorne, o změnu se však možná včera postaral Kimi Räikkönen. Po smyku s sebou vzal do bariér i Fernanda Alonsa a jeho vůz je nyní nepoužitelný. Byl to zatím jediný exemplár nové verze MP4-30 s kratším nosem a ve Wokingu se okamžitě začalo s urychlováním prací na věrné kopii. Pokud se však nový vůz nestihne dostat do Rakouska včas, bude zítra ve starším voze pravděpodobně jezdit Vandoorne a Alonso počká na zásilku z Wokingu.

Tým
Uterý
Středa
Mercedes Nico Rosberg Pascal Wehrlein
Ferrari Antonio Fuoco Esteban Gutierrez
Red Bull Daniel Ricciardo Pierre Gasly
Williams Susie Wolff Valtteri Bottas
McLaren Fernando Alonso? Stoffel Vandoorne?
Lotus Romain Grosjean Jolyon Palmer
Force India Pascal Wehrlein Esteban Ocon
Toro Rosso Max Verstappen Marco Wittmann
Sauber Raffaele Marciello Felipe Nasr