Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Také Hamiltona zarmucují výsledky McLarenu

Také Hamiltona zarmucují výsledky McLarenu

Nerad vidí svůj bývalý tým na chvostu pole.

Lewis Hamilton je na vrcholu své kariéry a jako úřadující mistr světa bojuje o obhajobu a zisk třetího titulu. K tomu patří vítězství ve velkých cenách, starty z pole position i stovky bodů na kontě. Určitě si dominantní postavení Mercedesu užívá, ale zároveň ho rmoutí vidět a číst zprávy o výsledcích a problémech McLarenu, kde získal svůj první titul a kde v roce 2007 začal kariéru jezdce F1. Tradiční britský tým patří k ikonám F1 a Hamilton věří v jeho návrat na přední pozice.

"Všichni si umíme představit, jak těžký pro ně tento rok musí být. Těžko se mi dívá na trápení tak skvělého a velkého týmu," řekl Hamilton. "Ten tým má za sebou obrovské úspěchy a já jsem byl roky jeho součástí.

Není normální vidět je v takové pozici, ale je tam skvělý Ron Dennis, hodně skvělých inženýrů a týmový duch a silné jádro, proto věřím, že tohle temné období překonají. Snad je někde na konci toho tunelu světlo."

 

Lewis Hamilton - McLaren

Po devíti závodech má McLaren na kontě pouze 5 bodů a vina padá na dodavatele motorů. Inženýři Hondy se již polovinu sezony zabývají téměř výhradně spolehlivostí a neměli čas věnovat se dohánění ztráty v oblasti výkonu. Woking si už dělá starosti s dopadem na příští sezónu, jelikož bez dat a kilometrů na trati a naplnění letošního programu nemohou pořádně rozhýbat projekt pro sezónu 2016. Samozřejmě se objevily i zprávy o odvolání sportovního ředitele Hondy, ten však o svých schopnostech, správnosti svých rozhodnutí a dlouhodobé účasti Hondy v F1 vůbec nepochybuje.

 

"Ano, chci tento program vést osobně. Slibuji, že jde o dlouhodobý projekt Hondy a víme, že každý rok musíme udělat takový krok, jaký je v našich silách. Proto je to dlouhodobý projekt," řekl Jasuhisa Araj.

Šéf Hondy zároveň potvrdil, že spolehlivost by již měla být jakžtakž pod kontrolou a po letní přestávce máme očekávat balík vylepšení zaměřených na zvýšení výkonu.