Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Allison z Ferrari neodchází

Allison z Ferrari neodchází

Je však pod tlakem. Ferrari musí vyhrávat.

Italská média dokáží Ferrari vynášet do nebes, ale také být nejtvrdšími a nejnedočkavějšími kritiky. Velké personální zemětřesení roku 2014 se postaralo o měsíce tichého očekávání budoucích úspěchů, které vyvrcholilo již v druhém závodě letošní sezóny malajským vítězstvím Sebastiana Vettela. Radost však byla předčasná, Ferrari ani v polovině sezony nedokáže vyrovnaně konkurovat Mercedesu, nepřišlo žádné další vítězství a naděje na titul se pomalu ale jistě vytratily. Navíc je Ferrari v posledních měsících nepříjemně atakováno Williamsem a italská média si už našla viníka. Z týmu má údajně odejít technický ředitel James Allison, kterému prý právě končí smlouva. Ten však v rozhovoru pro Autosprint popřel jak konec kontraktu, tak hrozbu vyhazovu.

"S Ferrari mám smlouvu ještě na několik let," řekl Allison, kterému se připisuje velká část zásluh za úspěchy Lotusu v letech 2012 a 2013. "Do Ferrari jsem se vrátil kvůli unikátnímu pocitu z vyhrávání, který jsem tu zažil ještě jako mladý inženýr. Být při pěti mistrovských titulech bylo něco neskutečného. Velmi jsem se chtěl vrátit a zažít totéž v nové pozici a chci tady zůstat, až dokud svou práci nedotáhnu do konce. A dokud to Ferrari bude cítit stejně, budu tady šťastný.

V první části sezony jsme nasadili více novinek než konkurence a odstup se snížil, ale v Montrealu jsme byli svědky zrychlení týmů Mercedesu a odstup se zase zvětšil. Pokud bych si ale měl vsadit, vsadil bych na to, že odstup od Mercedesu opět snížíme a zůstaneme před Williamsem.

Jsme týmem s velmi dobrými jezdci a značným rozpočtem, nemáme se na co vymlouvat, budeme muset bojovat o vítězství. Pokud ne, bylo by to velkým zklamáním pro každého v týmu. Pokud jste ve Ferrari, tak musíte vyhrávat, jinak na sebe problémy nenechají dlouho čekat. Když jdete do Maranella, zavazujete se postavit vítězný stroj."