Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff: Ferrari si zasloužilo vyhrát

Wolff: Ferrari si zasloužilo vyhrát

V Spa by ale mělo být všechno jinak.

Toto Wolff pogratuloval Ferrari k druhému vítězství v této sezóně a připustil, že bylo zasloužené.

Od prvních kol prvního pátečního tréninku před VC Maďarska se zdálo, že Mercedes má vše pevně v rukou. Pak ale přišel pomalý start a do vedení se dostaly vozy Ferrari. Kimi Räikkönen odstoupil kvůli poruše techniky, ale Sebastian Vettel si většinu závodu budoval náskok a o vítězství ho neobral ani výjezd safety caru.

"Ferrari si zaslouží gratulace, jeho vítězství bylo nejen plně zasloužené, ale přišlo i po mimořádně smutném týdnu po Julesově odchodu. Vítězství jistě hodně znamenalo pro každého v Maranellu," řekl šéf Mercedesu.

"Pokud jde o nás, oba vozy měly mizerný start a pak to už bylo jen čím dál horší. Lewis se hned v prvním kole dostal mimo trať, pak měl kolizi s Ricciardem, museli jsme vyměnit nos a ještě přišla penalizace průjezdu boxovou uličkou, ale nějak se opět dostal na šesté místo. A Nico v prvním stintu rychlostně na Ferrari nestačil, ale ještě před virtuálním safety carem měl nakročeno k pódiovému umístění."

Mercedes brzy na dva týdny zavře továrnu a zaměstnanci si užijí zasloužené volno, ale už koncem srpna má být Mercedes opět v plné formě.

"Byl to pro nás náročný závod, ale alespoň se ukázalo, že naše letošní úspěchy jsou dílem obrovské péče o každý detail a týmové práce a k vyhrávání potřebujeme během víkendů udělat vše správně. Poučíme se, máme čas dobít baterky a v Spa budeme opět bojovat."

Největší slabinou posledních dvou závodů jsou jednoznačně starty. Něco není správně, ale nesjpíš nebude stačit změnit pouze jednu věc.

"Velmi nás to znepokojuje. V Silverstone se přes nás dostaly oba williamsy a teď to byly vozy Ferrari. Od tohoto se pak odvíjelo všechno ostatní včetně incidentu v prvním kole. Musíme tomu přijít na kloub. Takové starty jsou nepřijatelné a bude za nimi několik různých příčin, ne jenom jedna. Dvakrát se nám povedly dobré tréninkové starty, a když šlo do tuhého, protočila se nám kola a přišli jsme o pozice."