Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes a Red Bull podpořily Pirelli v boji o smlouvu

Mercedes a Red Bull podpořily Pirelli v boji o smlouvu

Velké ne pro 18 palcové pneumatiky s dlouhou výdrží.

Mercedes a Red Bull vyjádřily podporu Pirelli v boji o novou smlouvu na dodávku pneumatik. Zájem o kontrakt pro roky 2017 až 2019 má kromě italského výrobce i francouzský Michelin. FIA před pár dny oznámila, že obě společnosti splnily základní podmínky a posunula je do druhého kola. Úloha dohodnout s jednou z nich novou smlouvu tedy zůstala Berniemu Ecclestonovi.

Michelin se týmům znelíbil trváním na přechodu na 18 palcová kola a pneumatiky s pomalejší degradací.

"18 palcová kola a jednozastávkové závody by neudělaly nic dobrého pro zábavnost velkých cen a my se právě teď potřebujeme soustředit právě na ni," řekl svůj názor Christian Horner, šéf Red Bullu. "Chceme dvě až tři zastávky, řízenou degradaci a možná více voleb pro týmy v oblasti výběru pneumatik pro konkrétní velkou cenu. Tedy věci, na kterých jsme se již dohodli. Podle mě dělá Pirelli už od počátku pro tenhle sport velmi dobrou práci a podporují nás v zlých i dobrých časech."

pirelli426

Toto Wolff, šéf Mercedesu, je stejného názoru: "V první řadě bychom si měli vážit našeho současného partnera. S Pirelli jsme již přešli několika fázemi a celou dobu plní naše dost náročné požadavky. Chceme vícezastávkové závody a pneumatiky ztrácející přilnavost. Už jsme to měli před lety, ale nevážili jsme si to.

Kromě toho musí být pro výrobce pneumatik samozřejmě nejdůležitější bezpečnost a tak ho to táhne ke konzervativním rozhodnutím a to zase vede k nízkému počtu zastávek. A ať to dopadne jakkoli, příští rok budeme závodit s pneumatikami Pirelli a potřebujeme se soustředit na toto partnerství a připravit se na rok 2016."