Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner velmi spokojen s oběma jezdci

Horner velmi spokojen s oběma jezdci

Ricciardo si opět zaslouží jedničku, Kvjat stoupá stále výš.

Nestává se zas tak často, že špičkový tým mění složení jezdecké sestavy dva roky po sobě, Red Bull však loni dosadil na místo Marka Webbera Daniela Ricciarda a letos zaplnil volné místo po Sebastianovi Vettelovi Daniilem Kvjatem. Letos se v juniorském Toro Rosso setkal vítěz Formule Renault 3.5 Carlos Sainz a pouze 17letý talentovaný Nizozemec Max Verstappen. Oba by kombinézu juniorského týmu vyměnili za barvy Red Bullu nejraději hned, ale zřejmě si budou muset počkat. Christian Horner je po maďarském závodě a polovině sezony mimořádně spokojený s oběma svými jezdci.

"Myslím, že už od Monaka se neustále viditelně zlepšuje," řekl Horner na adresu Daniila Kvjata, který se v Maďarsku poprvé postavil na stupně vítězů. "Jezdil fantasticky a zasloužil si poprvé stát na pódiu. Opět postoupil o schod výš a dodá mu to ještě více sebevědomí. Je to součást jeho stoupající trajektorie. Jeho rozvoj postupuje vpřed."

Daniel Ricciardo jako mnohem zkušenější jezdec má tuto sezónu zastávat roli jezdeckého lídra týmu, ale při nástupu na letní dovolenou má před 21letým Kvjatem pouze 6 bodový náskok. Horner přesto jeho výkony hodnotí velmi vysoko.

"Myslím, že Ricciardo si na půlročním vysvědčení zaslouží mít jedničku. Daniil Kvjat si ještě potřebuje párkrát prolistovat knihu pravidel, ale je na dobré cestě! Měl pomalejší start do sezony, ale to ani nebyla jeho chyba. Přišel o první velkou cenu a pak ho trápily problémy se spolehlivostí. Proto začal s učením pomaleji, ale dokázal se s tím vyrovnat a před letním volnem je i jeho hodnocení velmi pozitivní."

Ricciardovi k výbornému hodnocení pomohlo, že podle Hornera měl na Hungaroringu velkou šanci na vítězství.

"Daniel se velmi snadno dostal přes Kimiho, ale když si hledal cestu přes Lewise, došlo ke kontaktu a poškození jeho vozu. Přesto byl schopen dotáhnout se na vedoucí dvojici a chtěl se dostat dál. Zkusil to po vnitřní straně, ale dostal se příliš hluboko do zatáčky a Nico mu na výjezdu zkřížil cestu, takže to vypadalo jako běžný incident. Velká škoda, protože bez toho, kdyby se mu povedlo předjet Nica, čekal by ho zajímavý souboj se Sebem."