Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Max Verstappen se přihlásil do autoškoly

Max Verstappen se přihlásil do autoškoly

V létě si užije také virtuální závodění s týmem Redline.

Během velké letní přestávky byste se s některými závodníky mohli setkat v ostrovních prázdninových rájích, jiní se kdesi ve Švýcarsku věnují svým potomkům a Maxe Verstappena možná uvidíte v Belgii ve voze patřícím autoškole.

Závodníkovi s nizozemským pasem byla nabídnuta smlouva na závodní sedačku v F1, když měl pouhých 16 let a možná bychom na ní tedy našli podpis jeho zákonného zástupce, otce Josa Verstappena. Mladíkovi se minulý týden v Maďarsku v konkurenci nejlepších jezdců světa podařilo vybojovat čtvrté místo, ale z okruhu sám odjet nemohl, nevlastní ještě totiž řidičský průkaz. Osmnácté narozeniny jsou však již za nejbližším rohem a Verstappen tak má před sebou dvě velké výzvy - dostat se co nejdřív na stupně vítězů a úspěšně absolvovat řidičský kurz.

"Lekce budu brát během letní přestávky a na test pak budu moci jít v září, krátce před 18. narozeninami," pochlubil se závodník Toro Rosso. "Vedle rozvrhu v F1 není moc času na jiné věci, takže jsem čekal na volno. V Belgii, kde žiji, vám stačí šest nebo sedm hodin jízdy. Více snad nebudu potřebovat. Uvidíme."

Další letní aktivitou mladého jezdce bude jízda v domácím simulátoru. A nebude se virtuálně vozit jenom tak, stal se oficiálním členem simracing týmu Redline. Redline je jedním z nejlepším týmů virtuální kompetitivní scény a jeho členem je i legenda virtuálního závodění, Greger Huttu. Do samotných závodů se však Verstappen pravděpodobně nezapojí, virtuální ježdění bere hlavně jako dobrý trénink.

"Užívám si virtuální jízdu mimo (simulátor) F1. S Atzem (Kerkhofem, šéfem týmu Redline) jsem už spolupracoval a díky Redline a Fanatecu se budu o virtuální trať dělit s nejrychlejšími jezdci virtuálního závodění, což je pro mě skvělým tréninkem a navíc velká zábava!"