Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Renault se nerozhodne dříve než v září

Renault se nerozhodne dříve než v září

Ještě nic není rozhodnuto, podepsáno ani koupeno.

Navzdory množícím se informacím o odkupu Lotusu se Renault ještě definitivně nerozhodl a prý se určitě nerozhodne ani v průběhu srpna.

"Není žádným tajemstvím, že pracujeme na spoustě věcí včetně vylepšování motoru, protože bez dobrého motoru se nikam nedostaneme," řekl Cyril Abiteboul, šéf Renault Sport F1. "Také je pravda, že zvažujeme různé možnosti, ale není pravda, že se již přijalo nějaké rozhodnutí. Minimálně do září k tomu nebudeme mít co říct. Ještě jsme daleko od toho, abychom mohli přijmout správné rozhodnutí."

Některá média již přišla se zprávami o téměř dohodnutém odkupu Lotusu a také šéf Toro Rosso předpokládá, že Renault spěje k dohodě s některým z jeho konkurentů. Renault se však prý ještě ani nerozhodl, kdy se bude muset rozhodnout.

"Jakékoli rozhodnutí bude mít dopad na naši dlouhodobou strategii. Raději tedy nebudeme spěchat a dáme si záležet, aby rozhodnutí bylo správné a my se vydali správným směrem. Nyní by bylo velmi nešťastné pospíchat a pak stavět na nesprávných předpokladech.

Právě teď máme pouze kontrakt s Red Bullem a Toro Rosso, který je do roku 2016, a který určitě dodržíme. Jsou to dva fantastické týmy, velmi náročné, ale chceme čím dříve odvést dobrou práci a splnit jejich požadavky.

Takže ještě máme dost času. Ujistíme se, že rozhodnutí týkající se času po tomto bodě bude správné a pokud něco změníme, tak k lepšímu. Takže, jak říkám, neuspěcháme to a uvidíme, jak se to vyvine. Chci říct, že ne všechno, na čem v Renaultu pracujeme, se týká F1. Máme rozpracovaných několik vzrušujících projektů a já se na ně už velmi těším. Jisté je, že Renault chce zůstat velkým hráčem motorsportu."