Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

James Allison má smlouvu do roku 2018

James Allison má smlouvu do roku 2018

Technický ředitel Ferrari s novým kontraktem.

Zkušený žurnalista a uznávaný odborník s úzkými vztahy se Scuderii Ferrari, Leo Turrini, zveřejnil zprávu, že James Allison podepsal s Ferrari novou smlouvu s platností až do roku 2018. Britský inženýr přestoupil do Ferrari v roce 2013 z týmu Lotus F1 a tehdejší šéf Stefano Domenicali mu svěřil místo technického ředitele pro šasi. Nový šéf Scuderie, Maurizio Arrivabene, mu krátce po svém příchodu svěřil ještě více pravomocí a udělal jej technickým ředitelem s dosahem na všechny části vozu.

V F1 začínal v týmu Benetton, první vedoucí pozici mu dala stáj Larrousse, kde se stal šéfem pro aerodynamiku, aby pak uprostřed 90. let zastával stejnou funkci i po návratu do Enstone. Pro Scuderii Ferrari začal pracovat v roce 2000 a zůstal tam 5 let, takže byl při zlaté éře Michaela Schumachera. Poté se opět vrátil do týmu z Enstone, z něhož se mezitím stal Renault, a když byl přejmenován na Lotus F1, Allison už byl technickým ředitelem.

Allisonova smlouva s platností až do roku 2018 by svědčila nejen o Arrivabeneho snaze o zachování stability uvnitř týmu, ale také o důvěře v Allisonovy schopnosti. Část jeho povinností by podle Turriniho informací měl přebrat Jock Clear, který už od začátku sezony nepracuje pro Mercedes, ale ještě mu nevypršela ochranná lhůta, během níž se nesmí připojit k jinému týmu F1.