Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Allison: Nový motor je krokem vpřed

Allison: Nový motor je krokem vpřed

Arrivabene: Ale není to super-motor.

Ferrari na domácí velké ceně podle plánu poprvé nasadilo novou verzi motoru. Podle Jamese Allisona, který s Ferrari podepsal kontrakt na místo technického ředitele až do roku 2018, jde o významný "krok vpřed" a nepopírá jeho podíl na včerejším kvalifikačním úspěchu.

"Je to užitečný krok vpřed," řekl Allison o vylepšeném motoru italského týmu. "Vděčíme za něj skvělým lidem z oddělení pohonné jednotky. Mattia Binotto, který to tam vede i Lorenzo Sassi, jejich šéfinženýr, všichni odvedli skvělou práci. Nemluvilo se o tom tolik jako o změnách, se kterými sem přijel Mercedes, ale je to pro nás užitečný krok vpřed. Sehrál nezanedbatelnou roli při dosažení kvalifikačního úspěchu."

Pohled na kvalifikační výsledek a ztrátu na pole position však může vypadat lépe než realita. Nico Rosberg po nucené výměně pohonné jednotky bojoval hlavně proti vlastnímu vozu a Lewis Hamilton, vědom si své převahy, ani nedokončil poslední kvalifikační kolo. To mohlo být o dost lepší než to, se kterým jsou nyní porovnávány nejlepší časy pilotů Ferrari. Brzdit nadšení se snaží i šéf Scuderie Ferrari, zvláště po tom, co se z italských médií doslech o "super-motoru".

"Super-motor, slavný super-motor... Prostě jsme použili pár žetonů a trochu jsme se zlepšili. Jsme daleko od super-motoru, o kterém jsem toho už tolik slyšel. Mohu potvrdit, že jsme minuli část žetonů, ale nemohu potvrdit informaci o super-motoru. Máme motor Ferrari, to stačí,“ řekl Maurizio Arrivabene.