Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Button nechce znovu čekat až do prosince

Button nechce znovu čekat až do prosince

Začíná být v McLarenu dusno?

Jenson Button se chce s McLarenem co nejdříve dohodnout na prodloužení nebo neprodloužení svého kontraktu. Minulý rok čekal na konečné rozhodnutí až do prosince, ale letos už nehodlá dát McLarenu tolik času. V rozhovoru odmítl potvrdit, zda jeho zájem o prodloužení kontraktu nebyl ovlivněn letošními slabými výsledky a nevelkou nadějí na boj o mistrovský titul již v sezóně 2016.

"Podle mě je to něco, o čem si budeme muset promluvit mimo závodní okruh. Myslím, že by se to mělo stát v průběhu pár týdnů," řekl Button. "Myslím, že vždy je to ve vašich rukou, takže snad nic nezabrání tomu, abychom se během pár týdnů rozhodli pro jednu z možností."

Na otázku, zda jeho zájem ovlivnily letošní výsledky, odpověděl velmi stručně: "Už teď jsem řekl víc než dost."

Díky trestům uděleným vozům Red Bullu a Toro Rosso mohl Button včera odstartovat z 15. místa a po výborném startu se na chvíli ukázal na bodovaném 9. místě. Pak se však propadl daleko dozadu a závod dokončil na 14. místě, pomalejší byly opět pouze vozy Manoru. Mezi jezdci, kteří závod ukončili předčasně, byl i Fernando Alonso, který odstoupil pro náhlou ztrátu výkonu.

Ještě před víkendem se objevila zpráva, že Ron Dennis poslal prezidentovi automobilky Honda oficiální dopis s žádostí o odvolání Jasuhisa Araje z vedení programu automobilky v F1. Jiná zpráva mluví o odchodu sponzorů Johnnie Walker a Santander, kteří ztratili víru v rychlé zotavení týmu.

V kombinaci se ztrátou milionů eur kvůli umístění na chvostu Poháru konstruktérů by se tak McLaren rázem dostal do těžké finanční situace. Namísto využití opce na Jensona Buttona by tak mohl sáhnout po levnějším jezdci, v ideálním případě i s vlastním bohatým sponzorem. Tyto informace však pocházejí od Mail on Sunday a Daily Telegraph a o jejich důvěryhodnosti lze pochybovat.

Pro úplnost doplňme informaci Telegraphu, že Honda kromě dodávání motorů zdarma ještě McLarenu pomáhá 25 milionovým sponzorským příspěvkem a platí polovinu z platu obou jezdců.