Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mercedes potvrdil rozhovory s Manorem

Mercedes potvrdil rozhovory s Manorem

Připravuje se na ztrátu Lotusu.

Tým Manor letos závodí s motory Ferrari, ale smlouva končí letos a mohl by se přesunout k týmům Mercedesu.

Jelikož Honda nejeví zájem o další tým a Renault neví, zda bude mít příští rok vůbec nějaké zákazníky, zůstávají na seznamu pravděpodobných dodavatelů Manoru Ferrari a Mercedes. U Ferrari by už nemuselo zůstat místo, jelikož ke Scuderii a Sauberu se příští rok přidá americký Haas a v posledních dnech se mluví také o možné dohodě s Red Bull Racingem nebo Toro Rosso nebo rovnou oběma týmy Red Bullu. Šéf Mercedesu potvrdil, že je s vedením Manoru v kontaktu.

"Už jsme měli pár rozhovorů ohledně motorů, zjišťují své možnosti," ozřejmil Toto Wolff. "Nyní mají motor Ferrari, ale je to mladý nový tým a před uzavřením dohody se chtějí setkat s každým výrobcem, proto se už informovali také u nás."

Manor by pro tovární tým Mercedes v dohledné době nebyl hrozbou a co víc, německá automobilka musí počítat s možností, že přijde o Lotus. Tým se sídlem v Enstone může být odkoupen Renaultem a Mercedesu by se tím uvolnily výrobní kapacity a zároveň hrozila ztráta části příjmů.

"Je tu otázka kapacity a ještě nevíme, co se stane s Lotusem a Renaultem. Proto si raději necháváme otevřené všechny možnosti."