Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lewis Hamilton a jeho styl

Lewis Hamilton a jeho styl

O katolické škole, shoppingu, Karibiku a škatulích…

Jeden z jezdců F1 se v Itálii objevil s novým tetováním a najednou se z něj stal blonďák. I kdybyste to neviděli na vlastní oči, tipovali byste Lewise Hamiltona. Je ze všech jezdců F1 největší celebritou, nebo nejvíc normálním člověkem? Názor si můžete udělat nebo poopravit i na základě rozhovoru, který se F1 téměř vůbec netýká.

Kolik času strávíš stylingem a kdo o něm rozhoduje? Máš předem naplánované jak chceš vypadat a kde?

Mám svůj vlastní plán! Všechno šatstvo si vybírám sám, sám si volím styl. Ale mám lidi, kteří mi pomáhají, protože nenávidím nakupování. Mám lidi, kteří mě upozorní, když je něco "in". Najít svůj vlastní styl a být s ním spokojený je vlastně cesta a postupně jsem si našel vlastní. A právě teď jsem spokojenější než kdykoliv předtím. V padoku se cítím lépe než kdykoliv předtím.

Kterého módního návrháře obdivuješ nejvíc?

Takže, mými dvěma favority jsou Roberto Tisci a Olivier Rousteing. Olivier je přibližně v mém věku a máme podobnou minulost, skutečně hraje na mou strunu.

Nakoupit kopec věcí a pak litovat, zní ti to povědomě?

Ani ne. Vím zacházet s penězi a přemýšlím dříve, než si něco koupím.

Takže divoký shopping ti nic neříká?

Ani ne.

Beyoncé jednou řekla, že je v životě tak šťastná díky modlitbám její staré matky a matky. Kdo se modlí za tebe?

Nevím. Chodil jsem do katolické školy, jako malý jsem často chodil do kostela a chodím tam i nyní, vždy v neděli když mám příležitost a někdy i ve středu. A modlím se každý den, takže se asi nikdo nemusí modlit za mě. Bůh mi dal dobrý start do života.

Někdy to vypadá, jako kdybys každou volnou minutu trávil ve společnosti umělců nebo lidí z módního průmyslu a hollywoodských celebrit.

Mnoho mých přátel jsou hudebníci, ale mými nejlepšími přáteli jsou ti, které jsem poznal ještě jako školák a už se se s nimi znám 20 let. Setkáváme se tak často, jak nám to povinnosti dovolují.

Snažíš se přebírat věci z Hollywoodu? Jak se prezentovat veřejnosti?

To ne, ale pokud se od Američanů můžeme něco naučit, nebo ne naučit, ale spíš absorbovat, tak to, jak přistupují ke sportům. Vědí z toho udělat velkou věc, více festival než čistě sportovní událost.

Jsi to, čemu se říká global citizen, ale máš jedno konkrétní město, které je pro tebe nejvíc inspirující?

To rozhodně ano, ale ne jen jedno! Všichni milují Paříž, i já. A Tokio je také jedno z mých nejoblíbenějších. Moje top trojka je Paříž, New York a Tokio. To jsou velmi inspirativní místa.

Ale pokud by ses po skončení kariéry někam stěhoval, kterému místu bys dal přednost?

Často myslívám na Karibik. Miluji Karibik, takže s velkou pravděpodobností Karibik. Ale často si představuji i život ve velkoměstě se vším, co k tomu patří a zároveň plážemi, a při těchto slovech mě automaticky napadá Los Angeles. Ale žít bych tam asi nechtěl, tak proč ne třeba Havaj? Důchod na Havaji! Ano, je to pánubohu za zády, ale stálo by to za to! I rodinné návštěvy by se omezily na minimum! (smích)

Jak zvládáš život pilota F1 i pestrý společenský život?

Není to snadné, to mi věřte!

A z čeho tedy čerpáš energii?

Nevím, ale mám jí dost.

Hodně spíš, nebo patříš k těm šťastným lidem, kterým stačí 5 hodin?

Nejsem velký spáč a pět hodin je v pohodě, ale bývá to i víc, pokud mám čas.

Často čteme, že Lewis byl tady, pak že Lewis byl tam a občas že se Lewis dostavil na závod…

Ale ano, to znám. Ale kdo řekl, že v životě můžeš dělat jen jednu věc? Toto je tvá škatule a do té patříš? Lidé rádi takto škatulkují jiné lidi. Ty jsi jezdec F1 a dost, neopovaž se ohlédnout nalevo ani napravo. Například Kanye West. Pro někoho to byl jen raper, ale pak lidé kempovali před obchody, aby si mohli koupit jeho tenisky. Ty boty se vyprodaly během sekund. Miluji tento způsob a nechávám se jím inspirovat. Pomáhá mi být otevřený příležitostem, nebýt pouze v jedné škatuli. Chci být přinejmenším ve dvou škatulích!

Jak velkou roli sehraje letošek v tvých plánech do budoucna? Víc titulů, víc slávy…

Jsem v bodě, kdy si už uvědomuji, že můj čas v F1 je omezen na pár let a vím, co přijde potom. Porovnávám se s lidmi jako Magic Johnson, Michael Jordan a David Beckham - sportovními hvězdami, které stoupaly i po skončení sportovní kariéry a založily si vlastní byznys. Teď jsem ve fázi, kdy se snažím vybudovat základ, na kterém bych mohl později stavět. Co se týče letošního titulu, nevím jaký dopad by mohl mít na mou budoucnost. V tomto ohledu se řídím spíše mou touhou napodobit Ayrtona Sennu a jeho tři tituly. To bylo vždy mým cílem. Pokud získám tři tituly, bude to fantastické. Vždycky jsem chtěl mít alespoň tři.

Může se ještě někdo postavit mezi tebe a tvůj třetí titul?

Nikomu nedovolím stát mi v cestě. Jediná osoba, která by to dokázala, jsem já sám. A já to nedopustím!