Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jenson Button o svých plánech

Jenson Button o svých plánech

Příliš sobecký na jezdce vytrvalostních závodů?

Bude Jenson Button v F1 i příští rok? To ještě neví ani on sám, ale zatímco loni dával v rozhovorech pro média jasně najevo, že chce zůstat v McLarenu, nyní nejsou jeho vyjádření zdaleka tak jednoznačné.

"Ještě se nerozhodlo. Není jednoduché rozhodnout, když za sebou máte už tak dlouhou kariéru v F1 a tak dlouhou kariéru v jednom týmu, v McLarenu. Jakékoliv to rozhodnutí bude, nebude jednoduché, ale snad vám budeme moci něco oznámit během pár příštích týdnů," řekl Button před Velkou cenou Singapuru.

"Nemohu se s vámi podělit o detaily, ale vždy uvažujete také o tom, ve kterém úseku své životní cesty se právě nacházíte. V F1 jezdím už dlouho a motorsport a F1 stále miluji.

Pokud bych jezdil i příští rok a další sezony, chtěl bych zůstat u McLarenu. Strávil jsem s tímto týmem celé roky a spolu jsme prožili skvělé časy i zlé časy. Rozhodně bych chtěl zůstat, ale čeká nás pár rozhovorů. Chci se ujistit, že naši situaci všichni vidíme stejně."

Button dále naznačil, že by se mohl přesunout na stranu žurnalistů, jak se to již podařilo například Davidu Coulthardovi.

"Miluji tento sport a je tu hodně oblastí, do nichž veřejnost nevidí, nebo které dostatečně nechápe, protože jsou nyní velmi komplexní a dost komplikované. Takže mám pocit, že bych mohl přispět ke zlepšení a že by mě to i bavilo. Novináři těmto věcem zpravidla nerozumějí a mně by se líbilo ukazovat lidem Formuli 1 tak, jak ji vnímají jezdci. Ale chtěl bych dělat spoustu věcí, ne jen komentovat F1."

Mohl by tím něčím být šampionát WEC a jeho závod 24 hodin Le Mans? Button se obává, jestli na to není až příliš velký sobec.

"Formule 1 je týmový sport jako mnohé jiné motoristické sporty, ale když sednete do vozu, tak na to nemyslíte. Myslím, že jezdci v tomto odvětví motorsportu jsou velmi sobečtí a musí takoví být. To je také důvod, proč ještě nemám děti - protože jsem velký sobec. Naučil jsem se být sobecký v tom, čemu se věnuji - hodiny trénuji a často jsem daleko od mé ženy a celé rodiny.

Pokud se chcete dostat na hranici svých možností, tak musíte být sobečtí a v tomto je Formule 1 pro mě perfektní a pokud bych chtěl přesedlat na jinou disciplínu, asi bych si musel chvíli zvykat. Rád pracuji týmově, mimo vozu je celá moje práce o týmovém úsilí, ale když skočím do vozu, musím být sobecký a vždycky chci v první řadě to nejlepší pro sebe."

Jenson Button a jeho manželka Jessica si před Velkou cenou Singapuru společně užili pláže nedalekého Thajska.