Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rossi: Malá chyba s velkými následky

Rossi: Malá chyba s velkými následky

První den nedopadl nejlépe.

Američan Alexander Rossi konečně získal místo závodního pilota týmu F1 a včera se začal připravovat na Velkou cenu Singapuru. Ještě 5 minut před koncem prvního tréninku mohla být jeho strana garáže Manoru ve velmi spokojena, ale jediná chyba všechno změnila. Rossi svůj monopost rozbil nárazem do bariéry na vnější straně osmnácté zatáčky a trénink jeho vinou skončil předčasně. A co víc, vůz byl natolik poškozen, že mechanici s opravami skončili 20 minut před koncem druhého tréninku. Doufal, že zanechá podstatně lepší první dojem.

"Vše kromě těch třiceti vteřin bylo dobré," řekl 23letý jezdec. "Bylo to opravdu dobré, velmi rychle jsem si zvykl a našel rychlost. Hned po nasednutí jsem se ve voze cítil pohodlně, ale v prvním tréninku jsem udělal malou chybu, která nám dost ublížila, protože jsme přišli o čas v druhém tréninku. Neměl jsem čas absolvovat dlouhé jízdy, takže zaostáváme, ale naštěstí nás čeká ještě jeden trénink.

Zkoušeli jsme pár nových věcí (ohledně nastavení) a nečekal jsem, že budou mít tak velký vliv (na chování vozu). Byla to jen malá chyba, jenže kvůli tomu, kde se stala, měla nakonec velké následky. Ale život je už jednou takový. Tým to hází za hlavu, já to házím za hlavu. Odvedli úžasnou práci, když se jim podařilo zachránit část druhého tréninku. Jen se z toho musíme poučit. Popravdě, byl jsem z toho hodně smutný. Nikdo nechce, aby jeho první trénink skončil právě takto."

Rossiho týmový kolega, Will Stevens, taky udělal chybu a taky poškodil svůj monopost, takže Manoru a hlavně jeho nováčkovi nyní chybí data. Pokusí se proto odjet co nejvíce kol v dnešním třetím tréninku.