Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ecclestone trestá Mercedes za neochotu dodávat motory Red Bullu

Ecclestone trestá Mercedes za neochotu dodávat motory Red Bullu

Vozy stříbrných šípů nebyly v televizních záběrech.

Celá záležitost měla svoji předehru již při sobotní kvalifikaci, kdy režisér televizního přenosu téměř eliminoval záběry, na kterých by se objevily mercedesy. Údajné vysvětlení poskytl Auto Motor und Sport, Mercedes je tak prý trestán za svůj odmítavý postoj k dodávce motorů pro Red Bull. A nutno podotknout, že ani během dnešního závodu nedostávaly vozy Mercedesu v televizních záběrech tolik prostoru, jaký by odpovídal jejich pozici na trati.

"Bylo to legrační, abych byl upřímný," řekl v paddocku novinářům Niki Lauda.

"Nezabíraly dokonce ani naše boxy a Hamiltona jsme viděli jen na výjezdu. Možná člověk, který byl za to dnes zodpovědný, byl nahrazen někým, kdo ještě nikdy nedělal přenos Grand Prix.

Musíme se podívat na to, co se tu děje. Celý den jsem se díval na televizi a viděl tam spoustu vozů Sauberu a Hondy. Příští týden mám tak jak tak schůzku s Berniem, takže se ho na to zeptám. A pokud se ptáte, jestli se tak stalo kvůli tomu, že jsme nechtěli dát Red Bullu naše motory? Je to jednoduché, o tom nic nevím..."

Stejně udivená byla i reakce Toto Wolfa: "Naše vozy jsem neviděl celou hodinu," divil se sportovní šéf Mercedesu. "Zajímavé je to, že Hamiltona televizní kamery zabíraly až v posledním kole. Dříve se televize věnovala čemukoliv, jen ne prvním dvěma závodníkům."

Na otázku, zda tato věc souvisí s neochotou Mercedesu dodávat zákaznické motory, Wold dodal: "Ne, nemyslím si, že to je spojeno s otázkou motorů pro Red Bull."