Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Prodej Lotusu je ještě daleko

Prodej Lotusu je ještě daleko

Všechno musí počkat. I výběr nového jezdce.

Na konci září jsme se dozvěděli o podpisu dohody o záměru uzavřít odchod mezi současným vlastníkem Lotusu a francouzskou automobilkou Renault. Lotus se tak vyhnul stíhání ze strany britských daňových úřadů, ale uzavření obchodu je prý stále pouze hudbou budoucnosti. To oddaluje i rozhodnutí ohledně náhrady za Romaina Grosjeana, který se rozhodl tým opustit a příští rok bude závodit za Haas.

"Renault směřuje ke vstupu do tohoto týmu, a tudíž musí být zapojen i do diskuse o novém jezdci," vysvětlil Federico Gastaldi, zástupce šéfa Lotusu. "Převzetí je dlouhý proces, který bude pravděpodobně dokončen až v prosinci. Pochybuji, že do té doby uděláme nějaké velké rozhodnutí, jedině že by vedení Renaultu rozhodlo jinak."

Zájemců o místo jezdce potenciálního továrního týmu je víc než dost a podle různých zdrojů patří k favoritům jezdci jako Kevin Magnussen, Jean-Éric Vergne a Jolyon Palmer, Lotus však ještě žádný oficiální seznam nemá.

"Zpráva o Romainově odchodu nás šokovala, byl pro nás ideální volbou, protože má zkušenosti, pracujeme s ním už celé roky a je to Francouz. Samozřejmě nás překvapilo, že se rozhodl jít do Haasu. Vůbec jsme se nepřipravili na hledání jiného jezdce a mohu vás ujistit, že v současnosti ještě nemáme ani seznam potenciálních kandidátů. Můj osobní názor je, že při výběru se nebude hledět na národnost jezdce, ale opět, musíme s tím počkat na nové majitele."