Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rossi bude s hrdostí reprezentovat USA

Rossi bude s hrdostí reprezentovat USA

Na jeho voze nebudou chybět americké hvězdy a pruhy.

Nováček závodící za nejslabší tým F1 se tento týden změnil na velkou hvězdu se spoustou PR povinností a schopností přilákat na tribuny tisíce fanoušků. Jeho jméno je Alexander Rossi.

"Ani nedokážu popsat, jak jsem hrdý, že budu závodit v domácí velké ceně. Naštěstí mám tolik PR povinností, že na to ani nemám kdy myslet. Ale už se to pomalu stává realitou. Je to super," řekl včera americký jezdec.

"Pro mě je to obrovská věc. Ne jen proto, že budu mít tu čest být prvním americkým jezdcem ve Velké ceně USA od roku 2007, ale také proto, že to bude naplněním cíle, na kterém já a lidé kolem mě pracujeme již 13 let. Během tohoto víkendu dostanu příležitost odměnit je za jejich podporu a oddanost a sám sebe za odhodlání jít za svým cílem. Samozřejmě, dám do toho všechno."

V Rusku se Rossi vrátil ke svým povinnostem v GP2 a v barvách týmu Racing Engineering vyhrál hlavní závod. Ve voze Manoru mu jízda v čele pelotonu nehrozí, ale možná mu štěstí a počasí pomohou alespoň trochu potěšit americké fanoušky. Nad Austinem se totiž v těchto dnech prohánějí mohutné bouře.

"My takové počasí vítáme. Já nemám problém se závoděním v dešti, vlastně miluji mokré závody. Při rychlosti našeho vozu nám může bláznivé počasí jedině pomoci. Pokud bude pršet i v neděli, bude důležité dostat vozy až do cíle a vytěžit z chyb, kterých se možná dopustí ostatní."

Marketingový význam amerického jezdce závodícího na americké půdě Manor podtrhl přelakováním zadního křídla.