Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Co dělají šampióni po skončení sezóny?

Co dělají šampióni po skončení sezóny?

Vícenásobní mistři světa jako oheň a led.

Lewis Hamilton je slavný především jako čerstvý trojnásobný šampion, ale také jako jezdec, který zřídkakdy setrvá několik dní ve stejném časovém pásmu. Jinak tomu není ani po skončení sezóny.

Hamilton se hned po šachovnicové vlajce v Abú Zabí balil a odcestoval do malajského Kuala Lumpur, kde se zúčastnil sponzorské akce Petronasu. Pak přiletěl do Evropy, kde mu zbytek týdne vyplnily především rozhovory pro média. Z Londýna se přesunul do Paříže, kde si během galavečera převzal svou trofej pro mistra světa.

Na Autosport Awards se však neukázal, protože už byl v hlavním městě USA, aby se zúčastnil Kennedy Center Honors a viděl George Lucase, jak přebírá cenu za svůj celoživotní příspěvek americké kultuře. Odtud ho to táhlo do 500 kilometrů vzdáleného Toronta, protože měl rezervované skvělé místo na zápas Raptors vs. Lakers.

Poté opět letadlo, pár časových pásem, svou náruč otevírá Los Angeles! Na tichomořských pobřeží se Hamilton objevil, aby účinkoval ve dvou televizních show - Jimmy Kimmel Live a The Late Late Show, kde předvedl své mistrovství v ovládání jednokolky.

Nyní je už mistr světa opět v Evropě, protože Mercedes ho potřebuje na dnešním Stars and Cars, kde se setká s fanoušky a vrátí se i za volant. V prvním kole turnaje ho čeká souboj s Mikem Häkkinenem.

V jenom kole plánuje být až do 17. prosince. Pak se až do Vánoc usadí v Coloradu a užije si rodinu, přátele i zasněžené svahy.

V této generaci jezdců má pouze jediný muž více titulů než Hamilton. Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel svou kariéru spojil nejprve s Red Bullem a nyní s Ferrari, takže plnění závazků vůči sponzorům i svému chlebodárci mu také není cizí, ale jeho povaha a plány už ani nemohou být odlišnější od Hamiltonových. Po rušné sezoně se vrátí do své vily ve Švýcarsku a odpočine si od celého světa tam venku.

"Co řeknu, bude asi znít hodně nudně, ale když strávíte tak velkou část roku na cestách, nejvíce toužíte po tom, co vám bylo odepíráno," řekl Vettel v rozhovoru pro Daily Mail. "Když jste celý rok doma a pracujete na jednom místě, toužíte nasednout do letadla, spát v hotelích, vstát a jít se nasnídat formou bufetu, nechat se obskakovat… Ale u mě je to naopak. Těším se na vlastní postel a snídani si budu dělat sám."

Na čas strávený s blízkými se těší snad každý jezdec, ale obzvláště speciální je toto období pro jezdce, kteří do převážně evropské F1 přicestovali ze vzdálených koutů světa. Daniel Ricciardo z Red Bullu přiznal, že do Perthu se vrátí poprvé od chvíle, kdy v lednu 2015 nasedl na letadlo.