Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff: Tým se dvěma Hamiltony by explodoval

Wolff: Tým se dvěma Hamiltony by explodoval

Potřebuje jednoho Hamiltona a jednoho Rosberga.

Za tři roky u Mercedesu stihl Lewis Hamilton získat dva mistrovské tituly, ale Toto Wolff přiznal, že dva Hamiltony by v týmu přesto nechtěl.

"Pokud bychom měli dva Hamiltony, tým by nejspíš explodoval," řekl šéf Mercedesu během rozhovoru pro Auto Motor und Sport. "Se dvěma Rosbergy by to také nebylo jednoduché, líbí se mi naše současná kombinace. Jsme vlastně v ideální situaci, i když je to s nimi někdy těžké. Každý je jiný a má odlišný přístup a díky tomu jsme silnější."

Wolff je přesvědčen, že Hamilton v posledních třech velkých cenách sezóny už nepodával stoprocentní výkony. S titulem v kapse přišel o motivaci.

"Už se o tom hodně namluvilo. Důležitou roli hraje psychologie. Lewis dosáhl svého cíle, obhájil titul a pak se už nestresoval. Myslím, že to bylo podvědomé.

Ale nechci tím snižovat význam Nicových vítězství. V posledních závodech sezóny byl opravdu rychlý a já jsem rád, že máme dva skvělé jezdce, kteří za nás budou závodit i příští rok a opět podají špičkové výkony. Pro nás je to klíč k úspěchu. Oba nás inspirují a tlačí tým vpřed. Těch pár šedivých vlasů za to stojí."

V jiném rozhovoru šéf Mercedesu přiznal, že Rosberg má zatím jistou pouze sezónu 2016. Kontrakt podepsaný loni pak vyprší. Součástí takových kontraktů ale obyčejně bývá i roční opce.