Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Podle Ecclestona se do března rozhodne o prodeji F1

Podle Ecclestona se do března rozhodne o prodeji F1

Naznačil čtyři zájemce.

CVC by podle Ecclestona mohla příští rok prodat svůj podíl v F1. Investiční společnost CVC Capital Partners vlastní 35.5% podíl, Bernie Ecclestone má 5 procent, FIA 1 procento a zbytek mají rozdělený různé společnosti a investiční fondy včetně BlackRock, Waddell & Reed a Norges Bank.

CVC už na F1 vydělalo miliardy dolarů, ale podle dlouholetého bosse F1 se objevilo pár lidí dostatečně bohatých na to, aby CVC uvažovalo o prodeji této slepice snášející zlaté vejce.

"Myslím, že se rozhodne během příštích pár měsíců," řekl 85letý Brit v rozhovoru pro Handelsblatt. "Doufám, že to bude ještě před březnovým startem sezóny 2016. Musíme se rozhodnout, zda chceme nebo nechceme prodat. Jsou zde asi jen čtyři lidé, kteří by si ji mohli dovolit koupit. Nikdo jiný nemůže dat dohromady takový balík peněz."

V případě vstupu nového velkého akcionáře by se mohlo rozložení sil změnit a Ecclestone by se možná musel začít pomalu připravovat na zasloužený důchod.

"Nevím, jestli zůstanu na vrcholu organizace. To by záleželo od nového vlastníka. Počkejme a uvidíme."

S možným prodejem můžou souviset i snahy přijmout nejpozději v poslední lednový den nová pravidla pro sezónu 2017, která by zabezpečila levnější a dostupnější motory pro nezávislé týmy. Stabilní soutěž s vyřešenou budoucností je cennější než soutěž uprostřed mocenského boje mezi vlastníky, Mezinárodní automobilovou federací, týmy a automobilkami.