Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Button: Hamilton se s kolegy moc nebaví

Button: Hamilton se s kolegy moc nebaví

Po třech společných letech ho prakticky nezná.

Jenson Button o úřadujícím šampionovi prozradil, že si s ostatními jezdci moc nerozumí. On s ním strávil tři roky v jednom týmu a za ten čas ho nepoznal jinak než jako týmového kolegu.

"Co se týče Lewise jako člověka, téměř ho neznám a nemyslím si, že by ho některý jiný jezdec znal lépe," řekl Button během rozhovoru pro Sky Sports.

"Drží si od nás odstup. Když e s ním mluvíte, je k vám milý, velmi přátelský, nic neobvyklého. Máme stejné povolání a jsme na vrcholu toho, co milujeme."

Sky podpořila Buttonova slova fotografií z představování jezdců divákům v Abú Zabí - foto

"Jako jezdci se respektujeme, ale jsem tady, abych si dělal svou práci. Není to hra, ve které se musí všichni radovat, bláznit a vést sáhodlouhé řeči. Jsem tady kvůli titulu mistra světa," řekl jezdec Mercedesu. "Dobré přátele spočítám na prstech jedné ruky, ale mám spoustu spolupracovníků a kolegů."

VC Belgie - McLaren - Lewis Hamilton

Teď už trojnásobný mistr světa od odchodu z McLarenu párkrát mluvil o tom, jak ho k odchodu přesvědčily impozantní plány Mercedesu a rozhovory s Rossem Brawnem a Nikim Laudou. Button je ale přesvědčen, že hnací silou přestupu byl výbuch emocí.

"Lewis je jedním z nejrychlejších jezdců celé historie F1, ale když podepisoval tu smlouvu, nemohl nic vědět," cituje Buttona BBC. "Všichni máme emoce a on se jimi nechal vést, ale vyplatilo se mu to. Asi nikdo si tehdy nemyslel, že se rozhodl správně. V té chvíli to nebylo dobré rozhodnutí, ale dostal se do týmu, který se pak dramaticky zlepšil. Ano, je skvělý, ale v té chvíli nemohl předpokládat současnou formu Mercedesu. Myslím, že byl jen zklamán situací v McLarenu a pak přišla ta porucha, právě když vedl v Singapuru."

Button rád vzpomíná na to, jak byl během společných sezón nejednou v cíli dříve než Hamilton.

"Naše společné roky byly zajímavé, protože byl vždy neuvěřitelně rychlý, ale mohl jsem ho porazit mnoha způsoby, protože jsem byl lepší v mnoha věcech mimo vozu i v něm. Takže bylo pro mě zajímavé sledovat jeho výsledky v uplynulých třech sezónách a jeho vývoj."