Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez si je vědom hrozby týmu Haas

Pérez si je vědom hrozby týmu Haas

Nový tým může překvapit.

Force India letos skončila na výborném pátém místě Poháru konstruktérů a jako správný sportovní tým by příští rok chtěla být alespoň o stupínek výše. Před ní už však zůstaly jen velmi silné týmy Mercedes, Ferrari, Williams a Red Bull a její jezdec Sergio Pérez si je vědom, že za zády mají peloton plný nebezpečných soupeřů včetně nového týmu Haas.

"Chceme se zlepšovat a pro malý tým je to obrovská výzva, protože budeme potřebovat obří krok, abychom se dostali na úroveň Williamsu nebo Red Bullu. Kromě toho můžeme očekávat, že některé týmy budou silnější než v této sezoně, například McLaren a Toro Rosso. A nesmíme podcenit ani Haas F1. Nemůžeme je vnímat jako skutečně nový tým, protože mají silné propojení s Ferrari a rychle z nich bude silný soupeř."

Mexický jezdec má za sebou náročnou sezónu, kterou začal s přechodným vozem a po téměř polovině sezony si pak musel zvykat na B-verzi.

"Původní vůz byl ještě horší, než jsme předpokládali, ale nevzdali jsme se. Věděli jsme, že v závodě budeme mít šanci, pokud rychlost kompenzujeme strategií. Nico byl v Melbourne sedmý, já desátý. To nám dodalo odvahu a nakonec jsme byli na pátém místě ještě předtím, než se B-verze dostala na trať. A to i přesto, že Lotus měl rychlejší vůz. Dokázali jsme to a moje víra v tento tým ještě vzrostla, proto jsem se rozhodl zůstat.

Po nasazení nového vozu jsem měl problém najít správné nastavení. Hodně jsme experimentovali… V Budapešti jsem havaroval. Bodem zlomu byl třetí trénink v Spa. Kompletně jsem změnil nastavení, nenechal kámen na kameni, a najednou do sebe všechno zapadlo."

Pérez po letní přestávce bodoval v sedmi závodech z devíti a v Rusku se postavil na stupně vítězů.