Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Newey se obává zlepšení Hondy

Newey se obává zlepšení Hondy

McLaren může být těžkým soupeřem Red Bullu.

Po tom, co se Red Bullu nepodařilo dohodnout s Mercedesem, Ferrari ani Hondou, bude příští rok opět závodit s motory Renault. Francouzská automobilka obnovuje svůj tovární tým a plánuje také investovat do zlepšení svých motorů, ale technický guru Red Bullu se obává, že příští rok bude pro Francouze pouze přechodný a jeho tým na to doplatí.

"Upřímně se obávám, že nás čeká extrémně těžká sezóna," řekl Newey. "Pokud sezonu začneme se stejně výkonným motorem jako v sezónách 2014 a 2015, což se možná opravdu stane, tak spadneme ještě hlouběji. Náš tým našel oblasti vozu, které bychom mohli významně zlepšit, ale tovární týmy určitě udělají krok vpřed. Mercedes a Ferrari budou jistě ještě silnější."

Red Bull má navíc za zády dva týmy, které by měly být příští rok v Austrálii výrazně rychlejší než na konci této sezóny.

"Toro Rosso, náš sesterský tým, bude mít pohonnou jednotku Ferrari verze 2015 a ta byla letos výrazně lepší než pohonná jednotka Renaultu. A já jsem přesvědčen, že i Honda se zlepší. Myslím, že má docela dobrý spalovací motor, za problémy tohoto roku mohou turbo a MGU-H, které udělala příliš malé. Ale to není velký problém, v zimě si s ním mohou snadno poradit.

Takže příští rok bude pro nás velmi náročný. Teď musíme čekat na zodpovězení otázky, kterým směrem se bude tenhle sport ubírat od roku 2017. Chce řídící orgán (FIA), aby soukromé týmy jako ten náš měly přístup k dobrým motorům?"