Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

McLaren pracuje ve dne v noci

McLaren pracuje ve dne v noci

Šasi je hodně dobré, jezdci nejlepší.

Generální ředitel McLarenu, Ron Dennis, fanoušky ujišťuje, že v továrně McLarenu se bude tuto zimu pracovat ve dne i v noci. Nejstarší z britských týmů má co dohánět, v minulé sezoně skončil na předposledním místě a příští rok by se chtěl vrátit na stupně vítězů.

"Víme, co potřebujeme změnit a pracujeme na tom ve dne v noci," řekl Dennis během rozhovoru pro oficiální webovou stránku F1. "Během zimy se můžete přijít podívat do McLaren Technology Centre klidně v sobotu nebo v neděli, na parkovišti nikdy nenajdete moc prázdných míst."

Šéf McLarenu je přesvědčen, že šasi jeho týmu loni patřilo k nejlepším v poli a zlepšení potřebuje především pohonná jednotka.

"Máme velmi dobré šasi, data to dokazují. Máme nejlepší jezdce, to dokazují statistiky. Máme nové, nebo spíše staronové partnerství s Hondou a nikoho nemělo zvlášť překvapit, že potřebuje trochu času. V F1 to jinak nejde, takové věci si vždy vyžádají svůj čas."

dennis a boullier 061

Dennis nabídl i důkaz toho, že McLaren a Honda se loni pohnuly správným směrem a k podstatně lepším výkonům potřebují zásadní zlepšení v pár konkrétních oblastech. Na konci posledního závodu sezóny dostal Alonso povolení vyždímat z rekuperačních systémů plný výkon a zajel velmi rychlé kolo.

"Byl to velmi povzbudivý výsledek. Jeho nejrychlejší kolo přišlo v 52. kole z 55 a mělo hodnotu 1m 44.796s. Pouze dva jezdci byli rychlejší - Lewis Hamilton a Sebastian Vettel. Pokud tedy platí, že jste tak dobří jako váš poslední závod, tak my na tom vůbec nejsme špatně."