Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marchionne: Vettel je větší ferrarista než byl Alonso

Marchionne: Vettel je větší ferrarista než byl Alonso

Lucu di Montezemolovi se to zdá nespravedlivé.

Během velkého předloňského personálního zemětřesení se Ferrari rozloučilo s dlouholetým prezidentem Lucou di Montezemolem, až dvěma šéfy Scuderie - Stefanem Domenicalim a Marcem Mattiaccim i Fernandem Alonsem. Na jejich místa nastoupili Sergio Marchionne, Maurizio Arrivabene a Sebastian Vettel. Prezident Ferrari je z čtyřnásobného mistra světa nadšen a podle něj již při příchodu miloval Ferrari více než Alonso po pěti společných letech.

"Už před příchodem do Ferrari byl větší ferrarista než Alonso po pěti letech v týmu," řekl Marchionne. "Velmi pomáhá tlačit náš tým vpřed. Na vánoční večeři s týmem si připravil řeč v italštině. Téměř celou se ji naučil nazpaměť, slovo za slovem. Tento přístup je to, co Ferrari potřebovalo."

Montezemolovi se slova jeho nástupce nezamlouvají. Zdají se mu nespravedlivé, protože Alonso si musel ve Ferrari přeskákat všeličím.

"Alonso mohl mít s Ferrari lepší vztah, kdyby v roce 2010 získal titul. Před posledním závodem již bylo snazší ten titul získat jako ztratit. A když někdo dvakrát prohraje boj o titul v posledním závodě sezóny, zaslouží si trochu pochopení."

Montezemolo uznává Vettelovo nadání motivovat tým kolem sebe, ale nakonec se budou počítat pouze tituly.

"Nepochybně ukázal, že dokáže pracovat pro tým. Dokáže zvednout morálku a sjednotit lidi kolem sebe. Nakonec se ale nebudou počítat slova ale čísla, jak tomu bylo za éry Michaela (Schumachera)."