Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Symonds: Skok Ferrari nás zabolel

Symonds: Skok Ferrari nás zabolel

Williams může být přesto spokojen.

Pat Symonds v rozhovoru pro Autosport hodnotil uplynulou sezónu a mluvil také o rozčarovaní, které v anglickém Grove zavládlo, když se bílé monoposty na začátku sezóny objevily až za červenými vozy z Maranella.

"Ferrari se samozřejmě zlepšilo nejvíce ze všech týmů. Byli o přibližně 0.3 % za námi a objevili se o 0.3% před námi," řekl technický ředitel Williamsu.

"Forma Red Bullu se až tak nezměnila. Loni to bylo o tom, že se Mercedes třikrát klopýtl a třikrát to bylo v závodě, ve kterém byl za nimi Red Bull. Kdyby se to bylo stalo ve třech jiných závodech, mohl (v roce 2014) třikrát vyhrát Williams. Minulou sezónu jsme ani my ani oni neměli tolik štěstí. Ferrari vyhrálo pár závodů, protože bylo prostě rychlejší, ale přesto si nemyslím, že bychom měli být velmi zklamaní.

Lidé mají pocit, že na konci předchozí sezóny jsme na tom byli lépe než v sezóně 2015, což je možná pravda, ale až do Monzy jsme byli v průměru o 1 procento pomalejší než Mercedes, to se od sezony 2014 nezměnilo. Od Monzy měl Mercedes výkonnější motor, takže jsme začali zaostávat trochu víc. Ale byla to dobrá sezóna a zatraceně dobrý základ pro další vývoj.

Tým se v roce 2014 zvedl po desetiletí opakovaných zklamání, takže to pro ně bylo jako vyhrát šampionát. Loni chtěl být každý lepší než rok předtím, takže další třetí místo je ještě větší úspěch.

Je to jako s tituly. Jestliže jeden rok vyhrajete a další rok je špatný, cítíte se mizerně. Ale když vyhrajete dvě sezony po sobě, máte skvělý pocit, protože jste všem dokázali, že to nebyla jenom šťastná náhoda. A jsem opravdu rád, že lidé v Grove nejsou z uplynulého roku nadšeni. Tak to má být."