Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen: Všechny nové okruhy vypadají stejně

Räikkönen: Všechny nové okruhy vypadají stejně

Žádné stromy, jenom Tilkeho zatáčky.

Herman Tilke, známý jako dvorní architekt Formule 1, asi nebude dvakrát nadšený z rozhovoru s Kimim Räikkönenem zveřejněným v Turun Sanomat. Jedny z nejprodávanějších finských novin se zajímali o názor mistra světa z roku 2007 na nové okruhy, které jsou především jeho dílem. Podle Räikkönena vypadají všechny stejně.

"Když poprvé přijdeme na nový okruh, už víme, co od něj máme očekávat. Všechny vypadají stejně. Žádné stromy ani nic takového v okolí. Samotné tratě se navzájem samozřejmě trochu liší a každá zatáčka je také trochu jiná, ale nová trať je zpravidla prostě novou kombinací Tilkeho zatáček," řekl jezdec Ferrari.

Fin by raději závodil na některých starších okruzích, které již z různých důvodů nejsou součástí kalendáře F1.

"Turecko (Istanbul Park) byla pěkná trať. Líbilo se mi Magny-Cours, byla to výjimečná trať, odlišná od všech ostatních. Jednou z nejlepší tratí byla Imola, vždycky tam byla skvělá atmosféra. A samozřejmě Nürburgring."

Web F1i se na staré a nové tratě zeptal Romaina Grosjeana, bývalého Räikkönenova týmového kolegy. Francouz nemá problém s novými destinacemi, ale klasika je klasika a jednoznačně mu v kalendáři chybí Velká cena Francie.

"V ideálním světě bychom jezdili všude, ale to není možné. Takže se držíme kalendáře a rádi objevujeme nová místa, ale když se pak závodí na Silverstone, v Německu nebo v Barceloně, vždy je to výjimečná událost. Rád bych do kalendáře vrátil Magny Cours, abychom měli Velkou cenu Francie. Pro mě by to byla velmi speciální událost."