Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso: Pro Sainze je dobré být v týmu s Verstappenem

Alonso: Pro Sainze je dobré být v týmu s Verstappenem

Příští rok alespoň může vyniknout.

Carlos Sainz si už na začátku sezóny 2015 začal uvědomovat, že média věnují jeho 17letému nezkušenému týmovému kolegovi mnohem více pozornosti než jemu. Španěl je přitom na jezdce F1 také velmi mladý, na začátku sezóny měl 20 let a bodoval v prvních dvou závodech sezóny, což by rozhodně stálo za pozornost.

O tři čtvrtě roku později je na tom ale Sainz ještě hůř, Verstappen po sezóně dostal několik cen od fanoušků i novinářů a je považován za favorita na přestup z Toro Rosso do A-týmu Red Bullu. Podle Fernanda Alonsa se ale jeho krajan nemá na co stěžovat, v příští sezoně dostane perfektní příležitost poslat svou kariéru správným směrem.

"Je dobré mít vedle sebe někoho jako Verstappen," cituje dvojnásobného šampiona španělský web As. "Být v týmu s někým, koho lidé podceňují, je vždycky nevýhoda, protože takového jezdce můžete porazit a nikdo si toho ani nevšimne. Ale tohle naštěstí není Maxův případ.

Podle mě měl Carlos skvělý rok a padok nepochybuje o jeho kvalitách, vysloužil si respekt. Ze všech jezdců, kteří přišli z juniorských soutěží, je Carlos podle mě nejlepší. Dostal se do F1 a má to štěstí, že může své schopnosti předvádět na trati."

Carlos Sainz si představoval lepší nováčkovskou sezónu, ale doplatil na nespolehlivost vozu STR i pohonné jednotky Renault. Větší množství poruch má být také důvodem, proč nasbíral pouze 18 bodů, zatímco Verstappen jich má na kontě 49.