Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault chce být jedním z velkých hráčů Formule 1

Renault chce být jedním z velkých hráčů Formule 1

Abiteboul dostal čas i peníze.

Renault se připravuje na návrat na vrchol F1 s vlastním týmem, který může počítat s vysokým rozpočtem a od vedení automobilky dostal celé 3 roky na přípravu. Cyril Abiteboul snad ani nemohl dostat lepší karty.

"Carlos Ghosn (generální ředitel Renaultu) nám dal čas a my teď musíme postupovat pragmaticky," řekl šéf oddělení Renault Sport F1. "Víme, že některé věci potřebují svůj čas. Jediná věc, která již začala, je marketingový příběh. S Red Bullem jsme byli velmi úspěšní. Jako tým Renault jsme již uspěli dříve, ale z marketingového hlediska a hlediska spojení mezi F1 a zbytkem byznysu jsme na tom ještě nikdy nebyli takto dobře.

Takže co by nemělo čekat, je schopnost přeměnit to co děláme na trati na marketingovou hodnotu pro skupinu i pro naši značku. Je to nesmírně důležité, protože díky tomu si můžeme být jisti stabilitou, takže budeme mít finance i čas stát se jedním z velkých hráčů Formule 1."

A co v sezóně 2016? Vůz bude vycházet z loňského vozu Lotusu a francouzská automobilka pokračuje ve vývoji své pohonné jednotky. Na straně motorů si Renault zajistil služby Maria Illiena, který přišel s vlastními řešeními, ale nebude se začínat znova.

"Určitě použijeme některé s mých návrhů a postupně je integrujeme do současného motoru. Progres snad bude vidět už na začátku sezóny. S 32 žetony můžeme udělat hodně změn, ale máme příliš málo času. Musíme udělat co nejvíce v rámci omezeného času."

Renault R29