Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kenny Brack se zatím do kokpitu monopostu IRL nevrátí

Kenny Brack se zatím do kokpitu monopostu IRL nevrátí

Nahradí ho Danica Patrick?

Švédský pilot Kenny Brack, který utrpěl mnohačetná těžká zranění při havárii během loňského finálového závodu série IRL v Texasu se zřejmě do kokpitu monopostu IRL nevrátí. Přestože Brack zatím neohlásil ukončení kariéry, vyplynulo to z prohlášení tiskového mluvčího týmu Rahal-Letterman Racing.

Majitel týmu Bobby Rahal několikrát během letošního roku prohlásil, že Brack se bude moci kdykoliv do týmu vrátit a Buddy Rice byl původně přijat pouze jako záskok do doby, než bude Brack znovu schopen pilotovat monopost. Když pak Rice zvítězil v Indianapolis a bojoval o celkové prvenství, začal Rahal uvažovat o nasazení tří vozů v sezóně 2005.

Přestože tedy Brack třetím pilotem nebude, mohl by se třetí vůz týmu Rahal-Letterman na startu v příští sezóně objevit. Pokud se tak stane, bude ho pilotovat Danica Patrick. Dívka, kterou mnozí odborníci považují za dosud nejrychlejší ženu, která kdy pilotovala závodní monoposty, letos s vozem týmu Bobbyho Rahala proháněla Dalziela a Fogartyho v sérii Toyota Atlantic, celkově za nimi skončila na třetím místě a během sezóny dokonce šampionát vedla. Tím se nesmazatelně zapsala do dějin formulového sportu.