Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Todt požádal papeže o modlitbu za Schumachera

Todt požádal papeže o modlitbu za Schumachera

Pomyšlení na zraněného kamaráda vždycky bolí.

Prezident Mezinárodní automobilové federace, bývalý šéf Scuderie Ferrari, Jean Todt, přiznal, že pomyšlení na stav Michaela Schumachera je pro něj stále velmi bolestivé.

Sedminásobný mistr světa utrpěl vážné poranění hlavy na konci roku 2013 a už přes rok se neobjevují žádné důvěryhodné zprávy, z nichž by se dozvěděli něco o jeho momentálním zdravotním stavu. Jeho manželka k němu pouští pouze rodinu a nejbližší přátele.

Todt se zúčastnil každoroční přednášky Sida Watkinse a nevyhnul se ani tématu úmrtí Julese Bianchiho po těžké havárií na japonském okruhu Suzuka.

"Nebudu je srovnávat," řekl Todt. "Julese jsem znal přes mého syna, který mu dělal manažera. Je hrozné ztratit někoho po nehodě.

S Michaelem je to jiné, protože mi byl jako rodina. Pokud máte někoho z rodiny, někoho velmi blízkého a zraněného, je to bolestivé a musíte být s ním. Shodou okolností s ním budu dnes večer."

Prezident FIA se tento týden setkal i s papežem Františkem a tuto příležitost využil, aby hlavu římskokatolické církve požádal o modlitbu za svého přítele.

"Zeptal jsem se Jeho Svatosti, zda by se chtěl pomodlit za Michaela a on ochotně souhlasil," řekl Todt v rozhovoru pro vatikánské rádio.