Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nový vůz Sauberu nestihne první sérii testů

Nový vůz Sauberu nestihne první sérii testů

Přijde tím o polovinu testovacích dnů.

Nový vůz Sauberu bude připravený až po skončení první série předsezónních testů. C35 tak před sezónou absolvuje pouze 4 testovací dny.

Společné předsezónní testy týmů F1 jsou letos rozděleny do dvou sérií po 4 dny. První i druhou sérii přivítá španělský okruh Barcelona-Catalunya a nové vozy poprvé vyjedou na trať 22. února.

Podle informací Autosportu nejde o náhlé rozhodnutí způsobené nečekaným zpožděním, Sauber už déle věděl, že nový vůz bude mít hotový až koncem února. Příčinu prý máme hledat ve změnách letošního kalendáře, které byly provedeny v září 2015.

Velká cena Austrálie se přesunula z 3. dubna na 20. března. Následně se musely na dřívější termíny přesunout i předsezónní testy a týmy byly postaveny před úkol vyrobit vozy o něco dříve, než měly původně v plánu. Velké týmy s tím zřejmě nebudou mít větší problém, ale Sauber se raději rozhodl nic neměnit a nechat dodavatele nechť postupují podle původního plánu.

Švýcarská stáj proto plánuje první čtyři testovací dny absolvovat s upraveným loňským vozem C34, který by už měl mít alespoň lakování sezóny 2016. Felipe Nasr a Marcus Ericsson se tak po zimní přestávce opět posadí za volant a budou moci vyzkoušet nové pneumatiky Pirelli.