Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner pomohl Hamiltonovu odchodu z McLarenu

Horner pomohl Hamiltonovu odchodu z McLarenu

V Red Bullu neměl místo, tak kontaktoval Laudu.

Christian Horner prozradil, že Lewis Hamilton měl v letech 2011 a 2012 velký zájem o přestup do Red Bullu.
Hamilton získal s McLarenem první titul mistra světa už ve své druhé sezóně v F1. Hned v roce 2009 se ale dopředu dostaly týmy Brawn a Red Bull a rokem 2010 začala mistrovská šňůra Red Bullu a Sebastiana Vettela. Hamilton poprvé ztratil víru v svůj tým v roce 2011, kdy během víkendu Velké ceny Kanady navštívil vedení Red Bullu a zajímal se o možnost stát se týmovým kolegou Sebastiana Vettela.

"Chtěl jezdit za Red Bull," cituje Hornera F1 Racing. "Nebylo to naposledy, co projevil zájem. Velmi se snažil dostat do našeho týmu. Přišel i v roce 2012 a chtěl dohodnout smlouvu, ale neexistoval způsob jak mu vyhovět, protože jsme měli Sebastiana. Ještě předtím, než na rok 2013 podepsal s Mercedesem, se velmi snažil dostat do Red Bullu."

Šéf Red Bullu prý dokonce sehrál roli v Hamiltonově přestupu do Mercedesu. Odkdy Mercedes odkoupil tým Brawn prošly téměř 3 roky a Stříbrné šípy měly na kontě jediné vítězství a pár pódiových umístění, takže McLaren se zdál být vážnější hrozbou.

"McLaren byl v letech 2011 a 2012 silným soupeřem a myslel jsem si, že by pro nás bylo lepší, kdyby Hamilton odešel z McLarenu do Mercedesu. Když jsem věděl, že my s ním nepodepíšeme, povzbudil jsem Nikiho Laudu. Byla to cesta, jak oslabit McLaren. Nepředpokládal jsem, že se z Mercedesu stane dominantní síla F1."

Hamilton samozřejmě udělal dobře, že nezůstal u McLarenu ani nečekal na Vettelův odchod do Ferrari a dnes je již trojnásobným mistrem světa.