Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hülkenberg je jedním ze tří nejlepších jezdců F1

Hülkenberg je jedním ze tří nejlepších jezdců F1

Pérez by ho zařadil nad Jensona Buttona.

Sergio Pérez je přesvědčen, že Nico Hülkenberg je jedním ze tří nejlepších jezdců F1. Už se od něj naučil více než od Jensona Buttona v McLarenu a pokud bude jezdit lépe než on, tak dokáže porazit kohokoli.

"Jednoznačně jsem se toho od Nica hodně naučil," cituje Péreze Autosport. "Za celou kariéru jsem ještě neměl takto silného týmového kolegu. Je to velmi silný jezdec. Bez zaváhání bych ho zařadil mezi tři nejlepší jezdce na startech velkých cen a věřím, že pokud dokážu být před ním, dokázal bych porazit kohokoli."

Pérez tak samozřejmě nepřímo pochválil i sám sebe, vždyť loni se opět postavil na stupně vítězů, což se Hülkenbergovi nepoštěstilo, a tentokrát získal i více bodů.

Němec se už dokonce blíží k vrcholu žebříčku jezdců, kterým se přes spoustu odjetých velkých cen ani jednou nepodařilo dostat na stupně vítězů. Momentálně se Nico Hülkenberg a Ukjo Katajama s 94 odjetými závody dělí o 5. příčku tohoto žebříčku. Na jejím vrcholu je bývalý jezdec Force India Adrian Sutil, který bez pódiového umístění odjel 128 velkých cen.

Samotná Force India je se svou vyrovnanou jezdeckou dvojicí spokojená.

"Máme dva vyrovnané jezdce a to nám velmi zjednodušuje práci, protože když máte jednoho jezdce o dobrých 5 až 7 desetin sekundy rychlejšího, tak ten může po každé kvalifikaci prohlásit, že z vozu dostal absolutně všechno. Vůz je pak vždy jen tak rychlý, jak ten jeden jezdec a k lepšímu výsledku je třeba zrychlit vůz. Pokud máte dva vyrovnané jezdce, tak celý tým postupuje rychleji," vysvětlil šéfinženýr Tom McCullough.