Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marciello viní Arrivabeneho z rozchodu s Ferrari

Marciello viní Arrivabeneho z rozchodu s Ferrari

Ital už není juniorem italského týmu.

Ital Raffaele Marciello označil za důvod svého odchodu z Ferrari Driver Academy špatné vztahy s Mauriziem Arrivabenem, který se na konci roku 2014 posadil do křesla šéfa Scuderie Ferrari.

21letý Marciello byl členem akademie od roku 2011, po tragické nehodě Julese Bianchiho se dostal na vrchol žebříčku juniorů Ferrari a získal místo testovacího jezdce Sauberu. Současného šéfa Scuderie však neoslnil a tak se od nynějška bude protloukat na vlastní pěst.

"Nikdy jsem neměl dobrý vztah s Mauriziem Arrivabenem," cituje Marciella italský Autosprint. "Nemyslel si, že jsem materiál na jezdce F1 a tak to skončilo. Ale nemůžete vyhovět všem."

Marciello v roce 2013 vyhrál Evropský šampionát F3 a tím si vyžádal postup do GP2. Tam však v roce 2014 obsadil až osmé a v roce 2015 sedmé místo. Kromě důvěry Ferrari ztratil i místo testovacího jezdce Sauberu, ale příští rok znovu zkusí štěstí v GP2, jen se přesune z Tridentu do týmu Russian Time.

Změna proběhla i na postu šéfa Ferrari Racing Academy. Jak jsme již informovali, Luca Baldisserri odchází, aby se staral o kariéru Lance Strolla. Na jeho místo nastoupí Massimo Rivola, který do F1 přišel v roce 1998 jako člen marketingového oddělení Minardi a už od roku 2009 byl sportovním ředitelem Scuderie Ferrari.