Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

U Toro Rosso jde vše podle plánu

U Toro Rosso jde vše podle plánu

Cílem pro rok 2016 je 5. místo mezi týmy.

Technický ředitel Toro Rosso je přesvědčen, že pozdní uzavření smlouvy na motory Ferrari nebude mít negativní dopad na konkurenceschopnost v blížící se sezoně.

"Zdržení způsobené odkládáním podpisu kontraktu s dodavatelem motorů bylo nakonec méně dramatické, než se zdálo být. Veškeré práce probíhají podle plánu," řekl James Key Autosprintu. Navíc, investovaná práce by se měla vyplatit, protože vůz bude pohánět lepší motor.

"Jediným vážnějším problémem byly odlišné vlastnosti nové pohonné jednotky, takže nebylo jednoduché dostat ji do našeho vozu. Od motoru Renault se neliší pouze velikostí a konfigurací, ale rozdílné jsou i nároky na chladicí systém a elektroniku. Kompletně jsme proto museli přepracovat zadní část vozu.

V roce 2015 jsme měli poměrně efektivní vůz a náš hlavní problém se týkal pohonné jednotky. Teprve teď, když máme informace o motoru Ferrari, jsme si uvědomili, jak moc jsme v této oblasti zaostávali."

Jelikož Ferrari už nemělo volné kapacity, Toro Rosso získalo smlouvu pouze na motory loňské specifikace, takže oproti Scuderii, Sauberu a Haasu bude v nevýhodě, která se může během sezóny ještě zvětšovat. Očekávání jsou ale přesto vysoká a tým má před sebou stejný cíl, jako v sezónách 2015 a 2014. Menší z týmů Toro Rosso chce obsadit páté místo Poháru konstruktérů.

"Naši jezdci byli již minulý rok skvělí, ale dopustili se pár chyb. To je pochopitelné, vždyť byli v F1 noví, ale letos od nich očekávám ještě lepší výkony a už se nepřijímají žádné výmluvy. Všichni chápou, že potřebujeme lepší výsledky. Když jsem přestupoval ze Sauberu, netušil jsem, že je tento tým tak velký, protože vždycky byl ve stínu Red Bullu.

Máme vysoká očekávání a všichni dobře víme, že potřebujeme lepší výsledky. Nemůžeme bojovat s Williamsem, ale nevím, proč bychom nemohli porazit Force India. A Sergio Pérez se loni dostal na pódium, takže bychom se tam možná mohli dostat i my. Ale dosáhnout našeho cíle, páté místo, nebude jednoduché."