Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari: Dodávat motory Red Bullu by bylo nebezpečné

Ferrari: Dodávat motory Red Bullu by bylo nebezpečné

Ne jen Wolff chrání svůj tým.

Christian Horner během ledna prozradil, že uzavření dohody o dodávání motorů Mercedes Red Bullu překazil přímo Toto Wolff. Šéf továrního týmu Mercedesu následně ani nezapíral, že tak učinil kvůli ochraně vlastního týmu, jelikož vozy Red Bulu s výkonnými motory by mohly být velmi tvrdou konkurencí. Wolff však není jediný, kdo myslí v první řadě na tovární tým. Prezident Ferrari odmítl peníze Red Bullu ze stejného důvodu.

"My jsme se museli vypořádat se slabými místy v naší vlastní struktuře a dohnat technologický odstup, takže zavázat se k dodávce rovnocenných pohonných jednotek týmu, který je schopný navrhnout velmi dobré šasi, by ohrozilo úspěchy Ferrari," řekl Sergio Marchionne.

"Mým hlavním úkolem je podporovat a chránit Ferrari. Nezajímá mě, jestli bychom s Red Bullem mohli porazit Mercedes. Že někdo jiný může s naším motorem porazit Mercedes, to pro mě není argument. Já chci, aby vyhrávalo Ferrari. Víme, že Red Bull umí postavit dobré šasi. Se Sebastianem Vettelem nás zničili a vyhrávali tituly."

Red Bull se prý nemůže dovolávat spravedlivého soutěžení, protože není nic spravedlivé na tom, když si koupí draze vyvíjený motor za cenu nastavenou pro soukromé týmy.

"Pokud Red Bull investuje velkou částku do vývoje vozu a pak od nás dostane pohonnou jednotku za cenu, která neodráží naše investice do vývoje, tak vznikne nepoměr, který se pak může projevit na trati. Proto o takový obchod nemáme zájem."