Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams plánuje udržet Red Bull za sebou

Williams plánuje udržet Red Bull za sebou

Opět chce v čele závodu vidět své vozy.

Williams doufá, že přes zimu nejen dožene Mercedes a Ferrari, ale že se také zároveň udrží před Red Bullem.

"Potřebujeme zmenšit ztrátu na Mercedes a Ferrari," řekla Claire Williams. "Pro nás, tým bez množství zdrojů jakým disponují některé jiné týmy, by to byl velký úspěch. A pokud bychom za sebou dokázali udržet Red Bull, byl by to ještě větší úspěch!"

Hlavním cílem Williamsu je samozřejmě vyhrávat velké ceny. Z té pozice by již k titulům chyběl jen poslední krok. Williams patří k nejúspěšnějším týmům historie F1, ale Pohár konstruktérů vyhrál naposledy v roce 1997 a ve stejném roce mu Jacques Villeneuve přivezl i zatím poslední jezdecký titul. Od té doby uběhlo už 18 sezón.

"Ambicí Williamsu vždy byla vítězství a boj o titul. Teď jsme dvakrát skončili třetí, takže se potřebujeme zlepšit, abychom mohli bojovat o nejlepší pozice.

Nikdo z nás nezapomíná, jaký to byl fantastický pocit, vidět naše vozy po předjetí mercedesů v první zatáčce v Silverstone v čele závodu. Bylo skvělé vidět vpředu dva vozy Williamsu. Navíc to bylo na domácí půdě, takže na ten závod už nikdy nezapomeneme.

Ten jeden závod, těch pár kol stačilo, abychom dokázali, že Williams je zpět. Velmi to přispělo k motivovanosti každého v týmu. Všichni v F1 chceme být úspěšní, chceme být v čele závodu. Velmi nám to pomohlo zvýšit motivovanost týmu."