Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gutiérrez: Přestup do Ferrari byl velký risk

Gutiérrez: Přestup do Ferrari byl velký risk

Ale vyplatil se, mohl se učit od nejlepšího týmu F1.

Když jezdec jednou začne závodit v F1 a pak se zase ztratí z očí, většinou se už nedokáže vrátit zpět. Esteban Gutiérrez však patří k těm šťastnějším a po roce v pozici náhradníka Ferrari se vrací na starty velkých cen. V Austrálii ho uvidíme sedět ve voze amerického týmu Haas F1 úzce spolupracujícího s Ferrari. 24letý Mexičan je rád, že se mu vyplatil riskantní krok.

"Pravděpodobně to byl největší risk, jaký jsem v životě udělal," řekl Gutiérrez. "Ale občas musíte překonat strach a zariskovat a já jsem svůj strach překonal. Věděl jsem, že to je riskantní, ale také jsem to vnímal jako příležitost. A roli sehrálo taky to, že do svého týmu mě chtělo Ferrari.

Stanovil jsem si tedy pevné krátkodobé cíle směřující zpět k závodní sedačce hned v dalším roce. Samozřejmě jsem s nadějí hleděl směrem k Haasu a mému vztahu s Ferrari. Snad mi to otevře ještě další příležitosti, tentokrát vedoucí na vrchol F1."

Ferrari nakonec Gutiérrezovy služby nepotřebovalo, ale rok 2015 přesto nebyl zbytečně prosezený na lavičce náhradníků. Kromě naděje, že se jednou vrátí zpět jako závodní jezdec, si odnáší i cenné poznatky získané pozorováním Sebastiana Vettela a Kimiho Räikkönena při práci se zbytkem týmu.

"Vždycky jsem rád, když dostanu příležitost učit se od jiných. Bylo pro mě důležité, že mi nabídli úžasnou příležitost podívat se na věci z odlišné perspektivy. Mohl jsem se učit od nejlepších. Nejlepších inženýrů, nejlepších jezdců Kimiho a Sebastiana i nejlepšího šéfa týmu Maurizia Arrivabeneho, skutečně úžasného člověka, i všech ostatních skvělých lidí v týmu."