Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

IndyCar oficiálně bez Sarah Fisher a Winka Hartmana

IndyCar oficiálně bez Sarah Fisher a Winka Hartmana

Newgarden pojede za tým Eda Carpentera.

To, o čem se v minulém týdnu spekulovalo, bylo oficiálně potvrzeno. Tým CFH Racing, který vznikl před loňskou sezónou spojením stájí Sarah Fisher Hartman Racing a Ed Carpenter Racing, zmizí ze startovního pole. Na vině jsou finanční problémy Fisher a Hartmana. Stáj Eda Carpentera se tak zase osamostatní.

„Poté, co jsme rok závodili jako CFH Racing, vracíme se od roku 2016 k názvu Ed Carpenter Racing,“ prozradil Ed Carpenter. „Jako CFH Racing jsme měli skvělý rok, ale kvůli určitým změnám v organizaci, dává smysl vrátit se k původnímu názvu. Jsme hrdý na to, co náš tým od vzniku v roce 2012 dokázal a těším se, že na tom budeme stavět v další vzrušující sezóně Verizon IndyCar Series.“

Jezdcem zůstane Josef Newgarden, kterého do společného projektu přivedla Sarah Fisher. Za Carpentera odjede celou sezónu. Sám Ed Carpenter absolvuje oválové závody. V předchozích letech se o vůz dělil s dalším jezdcem, který startoval v ostatních závodech. Tým zatím neprozradil, jestli bude nasazovat druhý vůz i na silničních a městských okruzích.

V prvních čtyřech závodech bude Newgardena sponzorovat Carpenterův sponzor, vodka Fuzzy´s Ultra Premium, u týmu coby konzultant pomáhající se sháněním sponzorů zůstane i Sarah Fisher. Její tým přivedly k finančním problémům nízké ceny ropy, které zasáhly business Winka Hartmana. Podle oficiálního prohlášení se „Fisher a Hartman rozhodli soustředit se na jiné obchodní aktivity“.

„Jsem nadšený, že v roce 2016 budu u týmu Ed Carpenter Racing,“ řekl Newgarden.“Spolupráci s Edem jsem si moc užíval, ať už coby se stájovým kolegou, tak coby s majitelem týmu. Těším se, že letos dáme 100 % do toho, abychom letos dosáhli co nejlepších výsledků.“