Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen údajně podepsal smlouvu s Renaultem

Magnussen údajně podepsal smlouvu s Renaultem

Maldonado si bez sponzora nezajezdí.

Zdroje webu Motorsport tvrdí, že podpis smlouvy mezi Renaultem a Kevinem Magnussenem je už jen formalitou a v Paříži bude během oficiálního představení nového týmu dánský jezdec a ne Venezuelan Pastor Maldonado.

Za výměnou mají být chybějící peníze Maldonadova sponzora PDVSA. Venezuelská ropná společnost v uplynulých letech patřila k největším sponzorům v F1 a velmi pravděpodobně byla i nejštědřejším sponzorem navázaným na konkrétního jezdce. Nízká cena ropy na světových trzích však dává tvrdé rány nejen ropné společnosti, ale i celé venezuelské ekonomice a zdá se, že peníze na Maldonadovu podporu prostě nejsou, nebo jich není tolik, kolik je napsáno v smlouvách.

Renault navíc inklinuje ke spolupráci s francouzskou společností Total, která vyrábí paliva a maziva na míru jeho motoru, a tak se cesty těchto dvou společností pravděpodobně rozejdou a spolu s PDVSA odejde i Pastor Maldonado.

Zda je to ale skutečně pravda bychom se měli dozvědět tuto středu, 3. února. Na tento termín totiž Renault pozval zástupce médií do Paříže, kde představí nový tým, jeho jméno, management, partnery a snad i definitivní složení jezdecké sestavy. Jolyon Palmer má podle všeho místo jisté a už oznámil, že jeho vůz v Austrálii rozeznáme podle čísla 30.