Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Maldonado potvrdil neúčast v sezóně 2016

Maldonado potvrdil neúčast v sezóně 2016

Po pěti letech v F1 zůstal bez místa.

Pastor Maldonado svým fanouškům oznamuje, že po zrušení smlouvy s Renaultem letos nebude na startech velkých cen. Smlouva byla pravděpodobně zrušena, když Maldonadův sponzor PDVSA v lednu nezaplatil dohodnutý sponzorský příspěvek.

Maldonadovu smlouvu zdědil Renault po předchozím vlastníkovi týmu a bez peněz si Maldonada nenechá. Jeho místo téměř najisto zaujme Kevin Magnussen, bývalý jezdec McLarenu, který už navštívil továrnu týmu v Enstone, ale dosud nebylo jisté, zda se zajímá o místo závodního nebo testovacího pilota.

Maldonado prostřednictvím Twitteru oznámil: "Jak všichni víte, v posledních dnech se mluvilo o mé blízké budoucnosti v F1.

Už mám za sebou 23 let ve vzrušujícím světě sportu. Začínal jsem v mladém věku a s pomocí rodiny jsem rostl a začal se formovat jako profesionální jezdec. Poznal jsem chuť úspěchu a chtěl jsem víc.

Jakmile se ze mě stal teenager, následoval jsem svůj sen do neznámých zemí a vzdal jsem se tepla domova, mých kořenů, mé Venezuely. Tehdy jsem se stal mužem a uvědomil si, že je spousta věcí, které mě mohou svést z cesty, ale vždycky jsem nakonec dosáhl svého cíle.

Mistrovství světa motokár, Formule Renault 2000, Formule 3000, Světová série i nezapomenutelný šampionát GP2. Navykl jsem si na vítězství. Máme přes 200 trofejí všech velikostí a tvarů. Můj život byl plný úspěchů v úžasném světě, za což na mě byli moji lidé hrdí.

Dočkal jsem se svého největšího snu, důvodu všeho, Formule 1. Kategorie, která mi dala nejočekávanější vítězství ze všech - Velkou cenu Španělska 2012.

Děkuji mé rodině, fanouškům z celého světa a především všem z mé země, té země, která poslouchala naši skvělou hymnu vysílanou do světa, protože vlajku jsem neměl s sebou pouze ve voze, ale také v srdci a nesl jsem si ji s sebou na pódium.

Dnes vás s největší pokorou informuji, že v roce 2016 nebudu závodit v F1. Děkuji za všechny zprávy o podpoře, oddanosti a obavám o mou budoucnost.

Jsem velmi vděčný Bohu, rodině, sponzorům, přátelům, fanouškům a každému, kdo mi pomohl zhmotnit tento sen o reprezentování Venezuely na vrcholu motorsportu.