Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Max Chilton získal prestižní místo v IndyCar: u Ganassiho

Max Chilton získal prestižní místo v IndyCar: u Ganassiho

Dostane vůz, který si loni předávali Karam a Saavedra.

Bývalý pilot Formule 1 a Indy Lights Max Chilton si našel místo v IndyCar. Jezdec, který odjel dvě sezóny ve Formuli 1 za tým Marussia, loni přijal místo v juniorské sérii Indy Lights. V šampionátu skončil na pátém místě, poté, co tři závody vynechal. Z vítězství se radoval jednou, na oválu v Iowě.

To, že se i přes své zkušenosti smířil s místem v juniorské sérii, se mu vyplatilo. Teď se může těšit na sezónu IndyCar v prestižním týmu Chipa Ganassiho. Stáj jej v pondělí potvrdila coby pilota vozu číslo 8, který si v loňské sezóně předávali Sage Karam a Sebastian Saavedra. Karam už si našel místo alespoň na Indy500.

"Max je talentovaný jezdec, který v krátké kariéře už závodil v různých soutěžích," řekl o novém přírůstku Chip Ganassi. "Přináší týmu velké množství zkušeností. Těšíme se, že bude součástí našeho čtyřvozového programu a že k němu hodně přispěje."

Chilton je za posledního čtvrt století čtvrtým britským pilotem se zkušenostmi ve Formuli 1, který přestoupil do IndyCar. Předtím se k podobnému kroku odhodlali Nigem Mansell, Mark Blundell a loni zesnulý Justin Wilson.

"Nemůžu být šťastnější. Tento tým je postavený tak, aby vyhrával a jejich 11 titulů v IndyCar o tom svědčí," řekl Chilton. "Chip je majitelem týmu, pro kterého chce každý jezdec pracovat. Za ta léta v různých kategoriích dokázal mnohé. Nemůžu se dočkat, až pro něj začnu jezdit."