Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Honda nadále odmítá pomoc zvenčí

Honda nadále odmítá pomoc zvenčí

Nebude najímat zkušené lidi, věří jen vlastním.

Když se ukázalo, že Honda po návratu do F1 čelí mnoha problémům a její vlastní techničtí experti neznají řešení, snažil se ji McLaren veřejně přesvědčit k investování do získání zkušených lidí od Mercedesu, Ferrari nebo Renaultu. Tehdy však neuspěl a Jasuhisa Araj, sportovní šéf Hondy, vůbec netají, že by neměl šanci uspět ani dnes. Tento způsob vyřešení problému nezapadá do filozofie společnosti a pro Hondu je důležité, aby odpovědi našli její vlastní lidé.

"S McLarenem jsme to probrali z očí do očí a nebyli to ani příjemné ani konfrontační rozhovory," prozradil Araj. "Někdy během léta chtěli vědět, zda máme dostatek zdrojů a proč vše řešíme výhradně vlastními silami. Požádali nás, abychom využili lidi zvenčí, protože z jejich pohledu by to bylo přirozené, když vezmeme v úvahu vysokou mobilnost práce v Evropě.

Vysvětlili jsme jim, že filozofie Hondy je odlišná. Pro nás je důležité vypěstovat si vlastní pracovní sílu. Nemohli bychom přijmout inženýra, aby pro nás pracoval pouze tři měsíce nebo půl roku."

Ale teď je už Honda připravena poradit si se všemi problémy a McLaren čeká mnohem lepší sezóna.

"Dychtíme naplnit všechna očekávání a co nejdříve se dostat na stupně vítězů. Odstraníme všechny technologické problémy, se kterými jsme si neporadili v roce 2015 a se sebedůvěrou vykročíme do nové sezóny."